ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський перинатальний центр цього року не відкриють?

|

У понеділок у Львові буде оголошено конкурс на визначення підрядної організації, яка реконструюватиме обласний клінічний перинатальний центр. Про це сьогодні, 24 лютого, на виїзному засіданні повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, передає кореспондент Львівського порталу.

«Зовнішні роботи перинатального центру вже завершені: споруджено дахи, встановлені вікна, утеплено фасад. Також провели гідроізоляцію фундаментів. Залишаються внутрішні роботи. Ці роботи зроблені приблизно на 60%. Залишається завершити стіни, інженерні мережі і оздоблювальні роботи. Загальна вартість реконструкції перинатального центру  буде становити майже 175 мільйонів. З них 118 мільйонів – вартість будівельних робіт та інженерного обладнання», – розповіла вона.

Ірина Гримак додала, що в понеділок буде оголошений відповідний тендер для визначення підрядної організації, яка продовжить роботи по реконструкції перинатального центру. Самі ж роботи  по реконструкції центру продовжать після Великодня, коли буде хороша погода.

Також заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк зауважив, що напевно цього року Львівський перинатальний центр  не відкриють.

«Цього року, напевно, ще не переріжемо стрічку Львівського перинатальний центру, але зробимо серйозний крок вперед», – зауважив він.

Як повідомляв Львівський портал, 9 лютого Кабмін ухвалив рішення про виділення державної субвенції  в розмірі  45 млн грн на відновлення будівельних робіт у Львівському обласному перинатальному центрі.

Також  зазначалося, що виділених Кабміном коштів для реконструкції перинатального центру є недостатньо. Відтак трудовий колектив Львівського перинатального центру звернувся до Львівської обласної ради з проханням розглянути можливість співфінансування реконструкції заклад.

Згодом стало відомо, що всього для відкриття перинатального центру потрібно до 180 мільйонів.

Однак, 14 лютого Львівська облрада звернулася до Кабміну з проханням знову виділити гроші для центру.

Водночас, сьогодні під час виїзного засідання повідомили, що на Львівський перинатальний центр область планує виділити 30 мільйонів гривень.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *