ОСТАННІ НОВИНИ

«Суди чесно або зніми мантію»: під стінами львівського суду відбувся пікет через проросійську радіостанцію

|

Сьогодні під стінами Франківського районного суду міста Львова відбувся пікет через скандальне рішення судді Масендича, який заблокував процес непродовження ліцензії Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення для проросійської радіостанції «Радио Вести», передає кореспондент Львівського порталу.

Через декілька днів у радіостанції «Радио Вести» закінчується ліцензія, і Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала її не продовжувати через велику кількість скарг. Проте несподівано з’явилось одіозне рішення суду зі Львова, яке заблокувало будь-які дії цього радіо.

«Ми хочемо висловити нашу незгоду з тим суддівським свавіллям, яке відбулося минулого тижня у Львові. 16 лютого Нацрада мала розглядати заяву радіостанції «Радио Вести» щодо продовження терміну дії ліценції, яка закінчується 25 лютого 2017 року. Проте зробити це Нацрада не змогла, бо представник радіостанції принесли рішення Франківського районного суду Львова, яким було заборонено розглядати це питання. Побачивши це рішення, нашому обуренню не було меж. Суть полягала в тому, що громадянка Надія Бондарева подала заяву до суду з майновими вимогами до «Радио Вести». Цього ж дня львівський суд приймає ухвалу про забезпечення цього позову і заборону Нацраді вчиняти будь-які дії щодо радіо. На нашу думку, суддя не мав права приймати таке рішення, оскільки Нацрада не була залучена до справи», – розповів юрист і представник Української Галицької Партії Андрій Кавчук.

Пікетувальники зазначили, що «Радио Вести» веде антиукраїнське мовлення. Неодноразово в програмах радіо в негативному значенні згадувалось про бандерівців, про Героїв Майдану, про військових, які зараз воюють на сході.

«Такі прецеденти як «Радио Вести» підривають з середини державу, ображають Україну й українців. Таке питання має бути предметом розгляду Нацради. А коли у львівську суді приймаються рішення, які блокують процес розгляду у Нацраді, то я вважаю це неправильним. Це рішення виглядає смішним і необґрунтованим, бо Нацрада взагалі не була учасником. До чого моральна шкода якоїсь конкретної люди і нерозгляд питання про ліценцію», – вважає громадський діяч, захисник української мови Святослав Літинський.

«Нами готується скарга, яка буде подана до Вищої ради правосуддя, щодо оскарження та перевірки дій судді Масендича через прийняття цієї ухвали. А сьогоднішньою акцією ми хочемо продемонструвати свою громадянську позицію і звернути увагу на те, що процесуальність закону України має виконуватись в місті Львові», – додав Андрій Кавчук.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *