ОСТАННІ НОВИНИ

Будинок для учасників АТО У Львові обіцяють завершити до Великодня

|

Місто підтримує львів’ян-учасників антитерористичної операції та реалізовує програми із забезпечення їх житлом. Вже до кінця березня планують завершити будівництво першої багатоповерхівки для учасників АТО та сімей загиблих. Уже виконано 76% робіт і зараз тривають оздоблювальні роботи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Сьогодні міський голова Львова оглянув стан будівництва першої багатоповерхівки для учасників АТО.

«Завдання поставлене наступне, щоб до Паски ми могли 53 ордери виділити для наших сімей. Це безоплатне житло. Тут квартири отримають сім’ї, які втратили годувальника, або годувальники отримали важкі поранення несумісні з працею, хлопців-сироти, які не мають ні тата ні мами та пройшли зону бойових дій.

Стосовно другої черги, то ми маємо достатню кількість заяв від учасників бойових дій для кооперативного будівництва. Хлопці готові вкладати свої кошти. Ці квартири будуть значно дешевші, ніж на ринку. Кооперативне будівництво дасть можливість зменшити ціну на 30-40% від ринкової. Отож зараз оформляємо усі необхідні документи і вже цього року мали б розпочати будівництво. Та все залежатиме від фінансування», – розповів Андрій Садовий.

Також у Львові на 4 роки затверджено програму, згідно з якою кожного року виділяється по 100 млн. грн для компенсації учасникам АТО по 100 тис. грн. замість земельної ділянки.

Нагадаємо, будівництво будинку для учасників АТО, що на вул. Під Голоском, стартувало наприкінці березня 2016 року, і станом на зараз роботи виконано на 76%. Тут виконували роботи два підрядники: ТзОВ Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн», яке займається спорудженням власне будинку та мереж зовнішнього електропостачання, та ТзОВ «Прогрестехбуд», яке працювало над будівництвом мереж газопостачання, водопроводу та каналізації.

За словами директора ЛКП «Рембуд» Віктора Писаренка, нові мережі уже прокладено, і зараз їх  підключають до існуючих, та вже розроблений проект благоустрою території довкола будинку. Майже виконано обмурування міжквартирних перегородок поверхів будинку, утеплюють фасади та уже змонтована ліфтова шахта.

«Роботи виконані на 76%. У зв’язку з погодними умовами ряд оздоблювальних робіт зараз не виконуємо, щоб зберегти будинок у належній якості. Повністю будівництво будинку буде завершено до кінця березня», – пояснює Віктор Писаренко.

Будинок, згідно з тендерними пропозиціями, вартує 24 млн. грн., ще майже 3 млн. грн. – інженерні мережі, які підключають до існуючих. Передбачається, що будинок для учасників АТО матиме 3 під’їзди по 6 поверхів. Кожна з 53 квартир – двокімнатна, із середньою площею – 67 кв м.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *