ОСТАННІ НОВИНИ

«Гостинні львів’яни»: у місті стартував туристичний проект

|

Сьогодні, 22 лютого, у Львові стартував проект «Гостинні львів’яни», який має на меті розвиток туризму у місті, покращення дружніх стосунків між людьми з різних куточків України та світу, передає кореспондент Львівського порталу.

« Якщо говорити про проект «Гостинні львів’яни», ми передусім говоримо про емоцію. Коли туристи обирають Львів, передусім вони їдуть за доброю емоцією. Її у Львові творять архітектура, кав’ярні та самі львів’яни. Тому ми запрошують жителів міста бути промоутерами міста, добрих місцевих традицій, звичаїв та побуту», – розповіла начальник управління туризму ЛМР Галина Малець.

Ігор Губіліт директор туроператора «Відвідай», суть проекту полягає у тому, що гості міста зможуть зупинитися передусім в домівках господаря.

«Щороку до Львова приїжджає дуже багато туристів. Але за  останні два роки ми стикнулися з такою ситуацією, що є багато охочих приїхати до Львова, але немає, де людям поселитися. Тому ми вирішили взяти приклад в Закарпаття та Івано-Франківщини, де наша фірма дуже активно співпрацює з місцевим населенням, які приймають гостей у себе вдома. Саме тому у нас виникла ідея, якщо це у нас на Закарпатті  дуже добре працює, то чому це не повинно працювати у Львові? Тим більше, що львів’яни є дуже гостинні і ми вирішили це спробувати тут. Гості міста  зможуть дізнатися багато про культуру міста та познайомитися з традиціями галицької гостинності.

Також хотів би зазначити, учасники проекту, які пройдуть відбір і чиї оселі відповідатимуть критеріям для прийому гостей матимуть можливість безкоштовно пройти навчання та поїхати переймати досвід в кращі садиби зеленого туризму Закарпатської та Івано-Франківської областей», – зазначив він.

Також Ігор Губіліт додав, що цей проект запрацює вже до Великодня. Адже саме на цей період припадає найбільший потік туристів.

За словами координатора проекту «Гостинні львів’яни» Юрія Михаця, такий вид відпочинку є дуже поширеним у світі.

«За кордоном дуже активно і з високими темпами розвивається туризм, який спрямований саме на спілкуванні з людьми. Туристи все менше віддають перевагу готелям, а саме потребують більше спілкування. В Європі однією з передових країн туризму є Іспанія, Франція, Італія та Велика Британія. Також варто зазначити, що за кордоном популярні такі програми як «CouchSurfing» та «Airbnb», де туристи користуються послугами приватних осель і щось схоже ми хочемо запровадити у Львові. Але наша відмінність буде в тому, що гість та господар будуть спілкуватися, обмінюватись традиціями та отримувати досвід. Це буде щось нове, чого немає в Європі», – резюмував він.

Варто зазначити, що аби приймати гостей, оселя має відповідати певним критеріям:

  • оселя має бути охайною та чистою;
  • вигоди повинні знаходитись в оселі;
  • має бути чиста постіль та набір рушників;
  • гості мають проживати окремо від господарів у ізольованій кімнаті;
  • можливість оселі приймати не менше як двох осіб;
  • наявність кухні або окремої кімнати для проведення вечерь та сніданків;
  • господарі мають готувати для гостей вечері та сніданки за попередньою домовленістю.

Якщо ви захотіли взяти учать у проекті «Гостинні львів’яни» можна звертатися в управління туризму ЛМР, або звертатись: Юрій Михаць (093)-636-66-91, (098)-357-76 05  [email protected]

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *