ОСТАННІ НОВИНИ

Українців возять жебракувати у Росію та ЄС

|

Минулого року прикордонники не допустили вивезення за кордон 27 потенційних жертв торгівлі людьми. Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби України.

Загалом у 2016 році співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби припинили функціонування 11 каналів торгівлі людьми та виявили 8 злочинних груп у складі 17 осіб. При цьому були затримані 12 осіб, які причетні до торгівлі людьми.

У результаті, реальні строки ув’язнення отримали 3 особи. Всього було не допущено вивезення за кордон 27 потенційних жертв торгівлі людьми.
Варто зазначити, що найбільш поширеними видами торгівлі людьми є сексуальна експлуатація, канали якої частіше всього виявляються у напрямку РФ, Туреччини, ОАЕ, Китаю, країн ЄС. Також є досить поширеною трудова експлуатація, у т.ч. у вигляді жебрацтва. Це стосується РФ та країн ЄС.
Заходи з протидії злочинам, пов’язаних з торгівлею людьми, активно продовжуються і в цьому році. Окрім вже викритих каналів, наразі спільно з правоохоронними органами іноземних країн тривають заходи по документуванню транскордонного злочинного каналу, члени якого спеціалізуються на торгівлі людьми з метою трудової експлуатації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *