ОСТАННІ НОВИНИ

У суд подано ще один позов щодо конкурсу перевізників у Львові

|

Компанія-перевізник  «Фіакр-Львів» подала позовну заяву в суд з вимогою визнати протиправними дії управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради стосовно конкурсу на міські автобусні маршрути. Про це Львівському порталу повідомили представники компанії.

Як повідомляють у перевізника, заява позовна заява стосується незаконних, кулуарних умов конкурсу, які висунуло та впроваджує управління транспорту і зв’язку.

«Наголошуємо – управління транспорту та зв’язку створило завідомо неконкурентні умови для учасників конкурсу та грубо порушило Закон України «Про автомобільний транспорт». Оголошення конкурсу на міські перевезення відбулося упереджено, без дотримання принципу рівності та несвоєчасно…(перелік порушень, які допустила ЛМР, значно довший). Однак ми ще раз повідомляємо громадськість, журналістів та активістів, що компанія «Фіакр-Львів» готова брати участь у конкурсі, але за рівних прозорих умов для всіх учасників конкурсу. На жаль, місто, яке публічно декларує реформи, до транспортної ситуації ставиться дуже ганебно, порушуючи закон та йдучи в супереч інтересам пасажирі. Зазначимо, що згідно Закону, керівництву Управління транспорту загрожує кримінальна відповідальність»,- повідомляють у перевізника.

Подаємо список основних порушень:

  1. Маршрути на конкурс поділили на великі лоти, щоб свідомо не допустити до участі інші, нові підприємства-перевізники, які не володіють великою кількістю транспорту, але які можуть запропонувати якісне обслуговування. І цим порушили принцип рівності учасників конкурсу, просуваючи одного перевізника-монополіста.
  2. В умовах конкурсу передбачили тільки режим «маршрутного таксі», який не вимагає графіків руху на кожній зупинці, а це суперечить Закону України «Про автомобільний транспорт» та унеможливлює дотримання перевізником чітких графіків руху. А в результаті страждає пасажир.
  3. Конкурс перенесли на період, коли дії договорів  з перевізниками закінчилися, а це порушує закон «Про автомобільний транспорт».

Вчора суд частково ухвалив наш позов та заборонив управлінню транспорту проводити конкурс на частину автобусних маршрутів (13, 18, 22, 43, 41), які входять у найбільший лот – №1.

Це тільки маленька перемога. Тому закликаємо громадськість до активної позиції, адже ЛМР не зацікавлена в якості перевезень. І те, що мерія намагається провести конкурс за будь-яких умов, навіть порушуючи закон, зайвий раз доводить це твердження. Бо конкурс для ЛМР не орієнтир, а домовленість заздалегідь про переможців.

Нагадаємо, учора у Львові засідав конкурсний комітет, який не зміг визначити перевізників-переможців і переніс засідання на 27 лютого 2017 року.

Як відомо, нещодавно суд визнав незаконним конкурсний комітет на міські перевезення і призупинив конкурс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *