ОСТАННІ НОВИНИ

Екологи закликають мешканців Львівщини не купувати підсніжники

|

Із початком весни на ринках та вулицях міст і сіл можна побачити продавців ранньоквітучих, ендемічних, реліктових рослин, які знаходяться під загрозою знищення. Слід пам’ятати, що за збирання та продаж рослин, які занесені до Червоної книги України, загрожує адміністративна відповідальність. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

«Із метою організації заходів щодо охорони першоквітучих рослин, Департамент повідомляє, що відповідно до діючого законодавства за порушення порядку придбання і збуту об’єктів рослинного світу, які занесені до Червоної книги України чи порушення вимог щодо охорони таких видів рослин, знищення або незаконне вилучення їх з природного середовища, передбачена адміністративна відповідальність та нараховується шкода, яка іноді тягне за собою й кримінальну відповідальність», – зазначається у повідомленні.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації звертається до мешканців та гостей Львівщини із закликом бережливого ставлення до ранньоквітучих весняних рослин та формування почуття відповідальності за все, що діється навколо нас.

«Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти зазвичай є червонокнижними видами (білоцвіт весняний, підсніжник білосніжний, шафран Гейфелів, рябчик шаховий) і відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу», – наголошують у департаменті екології.

Водночас зазначаємо, що Державною екологічною інспекцією у Львівській області, Департаментом екології та природних ресурсів ЛОДА, Департаментом житлово-комунального господарства ЛОДА та Головним управлінням Національної поліції у Львівській області погоджено План спільних заходів з організації державного контролю за дотриманням вимог охорони відтворення та використання природних ресурсів на території Львівської області на 2017 рік.

«Побачивши продаж первоцвітів – звертайтеся у Державну екологічну інспекцію у Львівській області за номером телефону: 2387370 чи у Національну поліцію у Львівській області за коротким номером 102.

Не зриваймо ранньоквітучих рослин та не створюймо попит на них, адже лише він породжує пропозицію… Бережімо те, що творить Природа!», – мовиться у повідомленні.

Фото: womencenterck.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *