ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на вулиці Патона палав житловий будинок: вогнеборці врятували двох людей та п’ятьох евакуювали

|

У Львові під час пожежі у житловому будинку вогнеборці врятували двох людей та п’ятьох евакуювали. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС у Львівській області.

17 лютого о 05:40 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на 3-му поверсі 5-поверхового житлового будинку в місті Львові на вулиці Є. Патона, 23.На місце події негайно було направлено пожежно-рятувальні підрозділи державних пожежно-рятувальних частин № 2, 4, 1, 30 міста Львова та навчальну пожежно-рятувальну частину ЛДУ БЖД.

На момент пожежі у квартирі перебував 50-річний власник, разом із своїм товаришем. Чоловіки самостійно покинули задимлену квартиру. Власник помешкання отримав отруєння продуктами горіння. Пожежа спричинила сильне задимлення. Токсичний дим розповсюдився на сходову клітку та поширився на вищі поверхи будівлі.

Двоє літніх людей, віком 73 та 75 роки, що проживали поверхом вище, внаслідок отруєння продуктами горіння втратили свідомість. Рятувальники винесли стареньких на свіже повітря й передали медикам. Потерпілих з діагнозом «отруєння продуктами горіння» госпіталізовано в Львівську обласну клінічну лікарню.

Рятувальники евакуювали мешканців будинку із вищих поверхів для гарантування їх безпеки. Під час евакуації використовували спеціальні маски для рятування людей. Загалом евакуювали п’ятьох людей, з них одна дитина.

Полум’я від пожежі виходило за межі квартири, тому існувала загроза його перекидання на сусідні квартири. Рятувальники здійснювали ліквідацію пожежі двома шляхами: зсередини та зовні будівлі, за допомогою колінчастого автопідйомника.

Пожежу локалізували о 06:23 і ліквідували о 06:34 у складі 3-х ланок газодимозахисної служби.
Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 20 кв.м, двоє дверей і вікно. Окрім цього, пошкоджено облицювання стін на площі 30 кв.м. До ліквідації пожежі залучили 30 рятувальників та 7 одиниць спецтехніки. Причина виникнення займання встановлюється.

Фото та відео: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *