ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні України із Польщею відкриють новий пішохідний перехід

|

В уряді Польщі підтримали намір збудувати на новому пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» пішохідний перехід. Про це йдеться у відповіді польського МЗС на запит депутатів Сейму Йоанни Мухи та Войцеха Вовка щодо облаштування нового ПП «Нижанковичі – Мальховіце» пішохідним переходом.

«Міністерство закордонних справ підтримує будь-які дії, метою яких є активізація контактів між громадянами Польщі та України. Тому МЗС також підтримує такі ініціативи, метою яких є збільшення пропускної спроможності на пустках пропуску», – йдеться у відповіді.

У польському МЗС наголосили, попри те, що початковий проект ПП не передбачав пішохідного переходу група з питань облаштування державного кордону своїм рішенням ухвалила передбачити можливість розробки такого пішохідного переходу на пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце».

Наразі, за інформацією МЗС Польщі, місцева влада вже представила програму функціонально-виробничого будівництва автомобільного прикордонного переходу в Мальховіце, який враховує інфраструктуру для облаштування пішохідного руху.

«Питання зміни порядку руху на переході … вимагає визнання обома сторонами на більш високому рівні, що буде зроблено, швидше за все, в рамках угоди про відкриття переходу в Мальховіце, у відповідності до ст. 7 угоди між урядом Республіки Польща і урядом України про пункти пропуску», – резюмували в МЗС Польщі.

ЄП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *