ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканець Львівщини намагався провезти через кордон 33 кілограми контрабандного бурштину

|

Протягом минулої доби прикордонники відділу «Шегині» попередили низку спроб протиправної діяльності. Так, на кордоні вилучили 6,5 ящиків цигарок та майже 33 кілограми бурштину. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

Власне, вчора вдень на українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Шегині», за оперативною інформацією щодо можливого переміщення контрабандних цигарок, прикордонники направили на поглиблений огляд мікроавтобус марки «Фіат». За кермом автівки, що прямувала до Польщі по смузі руху «червоний коридор», перебував 42-річний мешканець Львівщини. Аби уникнути відповідальності чоловік спробував організувати кампанію щодо перевантаження цигарок в інший автомобіль, який вже пройшов контроль. Натомість підставив ще й товариша, стосовно якого також було складено протокол про порушення режиму в пункті пропуску. В результаті спільної з працівниками митниці ретельної перевірки у мікроавтобусі було виявлено 3280 пачок контрабандних цигарок різних марок. Тютюнові вироби та автівку передано працівникам митниці ДФС України.

Через деякий час у цьому ж пункті пропуску прикордонники направили на бокс поглибленого огляду ще один автомобіль, на цей раз за оперативною інформацією щодо спроби контрабанди бурштину. За кермом мікроавтобусу «Мерседес Віто» слідував за кордон по смузі руху «зелений коридор» ще один мешканець Львівщини. В ході спільної з митниками перевірки правоохоронці знайшли спеціально виготовлений тайник, а в ньому – необроблене каміння різних розмірів неправильної форми світло-коричневого та темно-коричневого кольорів. Загальна вага знайденого бурштину склала 32,9 кг. Сонячне каміння та автівку 2007 року випуску також вилучено.

 

Цього року це перший випадок виявлення в пунктах пропуску ділянки відповідальності Мостиського прикордонного загону контрабанди бурштину, впродовж минулого року таких спроб було попереджено сім, а загальна вага каміння склала понад 50 кілограм.

Фото: прикордонний загін

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *