ОСТАННІ НОВИНИ

Львівське сміття возитимуть на Вінниччину?

|

Комісія Вінницької обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження шукає можливість прийняти зі Львова тверді побутові відходи для захоронення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ВОР.

За даними відомства, на засіданні постійної комісії Вінницької обласної ради з питань житлово-комунального господарства, енергоефективності та енергозбереження прийнято рішення звернутись до Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури Вінницької облдержадміністрації з проханням надати на розгляд постійної комісії обласної Ради інформацію щодо наявних у Вінницькій області сміттєзвалищ.

«Комісія шукає можливість, за погодженням із громадою визначеного населеного пункту, прийняти зі Львова тверді побутові відходи для захоронення», – йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення було прийняте після отримання звернення Львівського міського голови Андрія Садового щодо часткового захоронення твердих побутових відходів на території Вінницької області.

Нагадаємо, що Володимир Гройсман вимагає реальний план дій із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і надав Садовому шість місяців для зведення нового сміттєпереробного комплексу. Також відомо, що новий полігон для львівського сміття створять на Яворівщині.

Після візиту прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на Львівщину голова Львівської ОДА Олег Синютка видав розпорядження про передачу ділянки у Яворівському районі на баланс ЛКП «Збиранка».

Науково-експертну групу щодо ділянки для нового полігону на Львівщині очолив Ігор Юхновський.

Згодом львівська мерія почала «крути носом» перед подарованою землею на Яворівщині… За даними експертної групи стало відомо, що територія «Сірки» не підходить під сміттєпереробний комплекс.

Варто також нагадати, що до моменту Грибовицької трагедії Львів відмовив 43 інвесторам у будівництві сміттєпереробного заводу.

Окрім того відомо, що коло підприємств, які хочуть будувати сміттєпереробний завод на Львівщині, звузилось до трьох. Заслужений артист України чи товариш Садового – хто буде будувати сміттєпереробний завод на Львівщині?

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *