ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська влада ще 11 років тому мала на вибір шість ділянок під сміттєвий полігон, - прокуратура

|

Ще у 2006 році місто Львів мало на свій вибір шість земельних ділянок у Львівській області, які підходили під полігон твердих побутових відходів, втім міська влада не вчиняла належних дій, щоб закрити Грибовицьке сміттєзвалище і облаштувати новий полігон. Про це сьогодні, 17 лютого, під час прес-конференції повідомив головний прокурор Львівщини Юрій Квятківський.

«Ще у 2006 році спеціалізоване підприємство Інститут «Гірхірпром» на замовлення Львівської міської ради коштом міського бюджету  (144 тис. грн.) на території  області визначив 6 земельних  ділянок,  що підходять для полігону та тоді було складено технічно-економічне обґрунтування», – повідомив він, розповідаючи про результати розслідування пожежі Грибовицького сміттєзвалища 28 травня 2016 року.

З його словами, 5 ділянок були у впорядкуванні Львівської ОДА, одна – у розпорядженні міськради Львова.

«Проте виконавчий комітет  та міський голова вели переписку щодо цих ділянок з місцевими радами  та райдержадміністраціями, що не зобов’язані приймати рішення щодо виділення земель. Реальних кроків та рішень місцевою владою не здійснювалося»,- зазначив прокурор.

Також Ю. Квятківський нагадав, що судом  ще у 2003 було винесено постанову за  про припинення експлуатації полігону ТПВ ЛКП «Збиранки».

Нагадаємо, що зараз міська влада Львова готова купити ділянку під полігон ТПВ за 30 млн грн, хоча наразі жодної перспеткивної пропозиції не отримала. Водночас нещодавно Львівська ОДА віддала у користування Львову ділянку у Яворівському районі, яку обрав сам міський голова Андрій Садовий. Втім, яворівська «Сірка» не підійшла під львівський полігон.

Як відомо, свого часу Львівська міська рада відмовила 43 інвесторам у будівництві сміттєпереробного заводу. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *