ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщину відвідала група вищих генералів та офіцерів США

|

Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ відвідала група вищих генералів та офіцерів Збройних сил США. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії СВ.

За даними Академії, очолив американську делегацію колишній Головнокомандувач Об’єднаними ЗС США в Європі генерал у відставці Філіп Брідлав. Разом із ним на Львівщину завітали 16 вищих офіцерів в ранзі генерал-майора, бригадного генерала або контр-адмірала, які представляють всі види Збройних сил США та є слухачами програми CAPSTONE, яку розроблено 1982 року на базі Національного університету оборони США спеціально для новопризначених вищих офіцерів.

Зустрічали високих гостей у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський та начальник Національної академії сухопутних військ генерал лейтенант Павло Ткачук.

Іноземні гості ознайомились з можливостями МЦМБ та особливостями підготовки підрозділів ЗС України іноземними інструкторами у рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» (JMTG-U). В ході обговорення сторони обмінялись досвідом та новаціями у сфері вишколу армійських підрозділів, зокрема, мова йшла про міжвидову підготовку сил, застосування новітніх технічних засобів розвідки та спостереження на кшталт БПЛА, протидії ворожій пропаганді, інформаційно-психологічному протиборству, кібербезпеці тощо.

Перебуваючи у МЦМБ, члени американської військової делегації оглянули об’єкти навчально-матеріальної бази центру, ознайомились із досягнення військовослужбовців різних країн на ниві спільної співпраці, поспілкувались з бійцями зі США, України та інших країн.

Наприкінці зустрічі начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук подякував американській стороні, а особливо колишньому Головнокомандувачу Об’єднаними ЗС США в Європі генералу Філіпу Брідлаву, за всебічну підтримку України з боку США у ці непрості часи.

«Приймати військову делегацію такого високого рівня для нас є великою честю. Сьогодні ми, які ніколи, відчуваємо розуміння та підтримку з боку наших американських колег. Спільними зусиллями вже зроблено чимало, підготовлені декілька українських підрозділів, завдяки, зокрема, уряду США та всім військовослужбовцям цієї країни інтенсивно триває розбудова МЦМБ та всього Українського війська. Вірю, наша співпраця триватиме й лише набиратиме обертів. Адже безпека в регіоні та усьому світі – сьогодні наше спільне завдання», – підкреслив П. Ткачук.

В свою чергу, Філіп Брідлав також висловив наміри про подальшу підтримку України та щире захоплення воїнами Українського війська.

«Бути тут та тренуватися з вами – це велика частина нашої відповідальності. Народ України очікує, що армія захистить свою країну. А я особисто впевнений у компетентності українського військового керівництва та бойових спроможностях ЗС України», – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *