ОСТАННІ НОВИНИ

Грибовицький полігон загорівся через безгосподарність посадовців Садового

|

Причиною пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі 28 травня 2016 року стало самозаймання полігону через неналежну експлуатацію. Про це сьогодні, 17 лютого, під час прес-конференції розповів головний прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент Львівського порталу.

«Проведеною комплексною комісійною експертизою встановлено, що причиною пожежі, яка виникла 28 травня 2016 року, є самозаймання неущільнених твердих побутових відходів.  Те, що займання було спричинено сторонніми факторами, експертизою не встановлено. Також встановлено, що експлуатація полігону посадовцями ЛКП «Збиранка» здійснювалося з порушеннями вимог. Не здійснювався полив ділянок полігону при високих температурах, перешарування, не виконувалися вимоги щодо забезпечення  збору та утилізації  звалищного біогазу, що призвело його накопичення у внутрішньому полігоні з подальшим викидом у атмосферу. Це було передумовами для займання полігону», – повідомив він.

Також Юрій Квятківський зазначив, що не було визначено порушень у діях працівників ДСНС під час гасіння пожежі.

«Під час виконання робіт та використання відповідної техніки були дотримані усі  норми ДСНС при гасінні пожежі. Порушень діяльності порушень ДСНС не встановлено», – уточнив він.

Додамо, що також Юрій Квятківський повідомив, що ще у 2006 році міська влада Львова мала на вибір шість ділянок під полігон ТПВ у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *