ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні хочуть заборонити «Вконтакте» та «Одноклассники»

|

Радник глави МВС Зорян Шкіряк пропонує ввести заборону в Україні на російські соціальні мережі «Вконтакте» та «Одноклассники». Про це він заявив на брифінгу в управлінні Національної поліції Києва.

За словами Шкіряка, 2017 рік має стати роком захисту інформаційного простору України від впливу російської пропаганди. «І одним з перших рішень (в цьому році – ред) має стати блокування російських соціальних мереж «Вконтакте» та «Одноклассники», які сьогодні повністю підконтрольні і керуються російськими спецслужбами», – сказав радник міністра.

Він висловив сподівання, що Міністерство освіти також долучиться до цього процесу і через вчителів у школах буде пояснювати дітям шкідливість використання цих двох соцмереж.

«Ми бачимо, що вони («Вконтакте» та «Одноклассники» – ред.) є основними виробниками антиукраїнського контенту, що розповсюджується в інтернеті», – зазначив Шкіряк.

За його словами, російські спецслужби створюють у соцмережах групи із «красномовними патріотичними назвами», які розповсюджують за вказівкою ФСБ заклики, направлені на підрив української державності.

УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *