ОСТАННІ НОВИНИ

Заслужений артист України чи товариш Садового - хто буде будувати сміттєпереробний завод на Львівщині?

|

Журналісти дослідили походження, інформацію про власників та кошти підприємств, що хочуть збудувати сміттєпереробний завод на Львівщині. Відповідну інформацію опублікувало видання Наші Гроші.Львів, передає Львівський портал.

Як відомо, конкурсна комісія обрала три підприємства, які претендують на будівництво комплексу із переробки сміття на Львівщині.

ТОВ «Вейст менеджмент системс»

Статутний капітал: 200 грн.

Фінансова звітність: відсутня.

Реєстр транспортних засобів МВС: інформація про зареєстровані авто відсутня.

Державний реєстр речових прав на нерухоме майно: нічого не знайдено.

Зареєстрована у червні минулого року, має чотирьох засновників, у всіх по 25%: Максим Казилу, Володимир Покойовець, Андрій Заліско, Віталій Надашкевич.

До 4 січня фірма називалась ТОВ «Торгова компанія «Прометей» і власників було лише двоє – Казилу і Покойовець. Окрім того, лише з січня у фірми зв’явились КВЕДи пов’язані з відходами.

Найвідоміший у цій компанії бізнесменів – львівський співак, заслужений артист України Андрій Заліско. Його брат, Олег Заліско, у 2014 році був призначений заступником Генерального прокурора України, а в середині 2016-го пішов у відставку.

Як вдалося встановити, співвласник фірми одесит Максим Казилу є сином Федора Казилу, чия фірма ТД «Форестер» виступала організатором з продажу майна заводу «Полярон». Цікаво, що Федір Казилу є також співвласником ТОВ «Інвестиційна промислова група» з місцем реєстрації в Новому Роздолі на вул. Гірнича, 2. Ця адреса повністю співпадає з місцем «прописки» «Вейст менеджмент системс».

Додамо, ще одним співвласником «Інвестиційна промислова група» є ТОВ «Техінвест проект», яке й придбало майно «Полярону». Власне, саме «Інвестиційна промислова група» у 2014 році купила будівлі і майно Новороздільського заводу складних мінеральних добрив, що в Новому роздолі на вул. Гірнича, 2, стверджував нардеп VIII скликання Андрій Лозовий. Організатором аукціону виступав той же «Форестер».

За інформацією нардепа, процедура банкрутства і продажу майна цих підприємств була проведена за корупційною схемою під одного визначеного покупця, у торгах брала участь мінімальна кількість покупців (лише два), і продаж відбувся на підставі одного кроку.

Третій співвласник фірми – 29-річний Віталій Надашкевич, співвласник юридичної компанії «Ло Крафт», у 2015 році був кандидатом в депутати ЛМР від «Волі».

Щодо Володимира Покойовця з села Сухий Яр (біля Білої Церкви), то інформації обмаль. Не вдалося знайти інформації ні про його попередній чи інший бізнес або місця праці.

ТОВ «Інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК»

Статутний капітал: майже 2,6 млн грн.

Фінансова звітність: відсутня.

Реєстр транспортних засобів МВС: інформація про зареєстровані авто відсутня.

Державний реєстр речових прав на нерухоме майно: нічого не знайдено.

Зареєстрована понад три роки тому, має двох засновників: Ігоря Погрібного (99,87%) та Ольгерда Тімофеєва (0,13%).

60-річний Ігор Погрібний є співвласником низки компаній, наприклад, вінницьких «ІКФ «ТП-Еко», «Деметра Еко» чи львівських «Підприємства по переробці відходів «Гарботех» і «Компанії «Еолус».

На зустрічах у Львівській області підприємці стверджували, що є представниками інвесторів з Бахрейну та Великобританії.

ТОВ «ГлассВорк технолоджі»

Статутний капітал: понад 10 млн грн.

Фінансова звітність: за 2015 рік – активи становили майже 37,7 млн грн, чисті продажі – 7,3 млн грн, 5 працівників.

Реєстр транспортних засобів МВС: інформація про зареєстровані авто відсутня.

Державний реєстр речових прав на нерухоме майно: будівля площею 558,9 кв. м на вул. Ф. Ліста, 4 у Львові (власність), будівля  6817,1 кв. м на вул. Наукова, 7б у Львові (передано в іпотеку Віталію Ломаковичу у грудні 2016 року), земельна ділянка 0,3692 га на вул. Наукова, 7б у Львові (в оренді)

Фірма створена понад 5 років тому, місце реєстрації – Київ. Згідно з даними аналітичної платформи Youcontrol, до середини 2016 року фірма належала Анатолію Сопронюку. Нині 80% у статутному капіталі «ГлассВорк технолоджі» належить 76-річній Світлані Ломакович, яка з великою ймовірністю є матір’ю Віталія Ломаковича.

Віталій Ломакович – колишній голова правління «БМ Банку», що входить до російської групи ВТБ, екс-член ради НБУ. У 2012 році неуспішно балотувався до ВР від УДАРу. Місцеві медіа неодноразово наголошували на його дружніх стосунках з міським головою Львова Андрієм Садовим.

Ще 10% «ГлассВорк технолоджі» належить ТОВ «КУА «Оптіма-Капітал», яке контролює сам Віталій Ломакович. Незначна частка (у розмірі 100 грн) належить Роману Пилипцю, який також є директором.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *