ОСТАННІ НОВИНИ

Очолити Музей Франка зголосився відомий львівський літературознавець і викладач

|

Відомий львівський літературознавець, доцент кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка Богдан Тихолоз зголосився до участі в конкурсі на директора Музею Івана Франка у Львові. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Любі друзі, шановні колеги. Почуваюся до обов’язку перед громадою, і передусім перед спільнотою своїх друзів і читачів, повідомити, що сьогодні зголосився до участі в конкурсі на заміщення посади директора Музею Івана Франка у Львові, який було оголошено в січні», – написав Тихолоз.

«Не знаю, чим закінчиться той конкурс, але я вже отримав колосальний заряд позитиву й креативу від спілкування з чудовими людьми різного віку, різних професій, зацікавлень і генерацій, які просто фонтанують неймовірними ідеями щодо того, як “оживити” Музей Франка, і гарячим бажанням зробити його справжнім осередком культуротворення, пізнання і діалогу», – дадав Богдан Тихолоз.

«Я вирішив кандидувати на посаду очільника Музею передусім тому, що відчуваю суспільний запит на Франка і широкий інтерес до його феноменальної особистості, який не обмежується віковими, соціальними і політичними бар’єрами. Саме сьогодні, коли доля вкотре випробовує українців на міцність, нам потрібні сила і мудрість наших великих попередників, і Франка – передусім. Люди потребують прийти до Франка – і треба сміливо відчиняти браму й першим виходити їм назустріч. І передусім навчитися говорити з людьми щиро, доступно, без фальшивого пафосу, псевдоакадемічного апломбу й скрушних нарікань на лиху долю, лютих «воріженьків» і вічне безгрошів’я… Франко, на моє глибоке переконання, заслуговує на те, щоб стати для нас і наших дітей не тільки вусатим дядьком зі шкільної хрестоматії, камінним пам”ятником чи обличчям 20-гривневої купюри, а національним символом і брендом, шанованим в Україні і добре впізнаваним у світі», – наголосив Тихолоз.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *