ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина закликає Кабмін призупинити утворення госпітальних округів

|

Учора, 14 лютого, під час сесійного засідання Львівської облради депутати прийняли звернення до Кабміну та Міністерства охорони здоров’я щодо доцільності утворення госпітальних округів у Львівській області. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Так, 30 листопада 2016 року Кабмін своєю постановою №932 затвердив Порядок створення госпітальних округів. Згідно із ним, Міністерство охорони здоров’я було зобов’язане до 1 лютого 2017 року розробити і подати проект нормативно-правового акта щодо затвердження переліку та складу госпітальних округів.

«На сьогодні в основі чинного адміністративного-територіального устрою залишається поділ на райони, а процес створення об’єднаних територіальних громад лише розпочався. Тож існує загроза, що створені поспіхом госпітальні округи не будуть збігатися із майбутнім адміністративним устроєм», – йдеться у зверненні.

Водночас наголошується, що утворення об’єднаних територіальних громад і виділення їм прямих бюджетних субвенцій з державного бюджету з 1 січня 2016 року засвідчило неузгодженість процесів децентралізації і медичної реформи.

«Це, зокрема, підтверджує позиція МОЗ щодо доцільності передачі всіх коштів медичної субвенції об’єднаним територіальним громадам за відповідними договорами в райони – у зв’язку з відсутністю інституціональної та матеріально-технічної бази», – йдеться далі.

Отож, депутати Львівської облради вважають неприпустимим розпочинати таку важливу для держави реформу, наслідки якої відчують на собі всі українці, без відповідної роз’яснювальної роботи та інформації, а також без чіткого розуміння подальшої долі лікарень.

«Враховуючи все це та беручи до уваги численні звернення районних рад, райдержадміністрацій, закладів охорони здоров’я, ми, депутати Львівської обласної ради, просимо призупинити дію вказаної постанови Кабміну, а формування госпітальних округів проводити лише після проведення адміністративно-територіальної реформи, тобто завершення створення об’єднаних територіальних громад, а в межах останніх уже формувати госпітальні округи», – наголосили депутати.

Фото: Gorod.cn.ua

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *