ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради закликають Порошенка врешті визнати Росію окупантом

|

Учора, 14 лютого, під час сесійного засідання Львівської облради депутати вирішили звернутися до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо визнання  тимчасової окупації території України Російською Федерацією. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Власне, депутати висловили своє глибоке занепокоєння з приводу відсутності державної політики щодо фактично окупованої території частини Донеччини та Луганщини.

Як йдеться у зверненні, через це маємо невизнання відповідальності Росії за розпочату війну проти мирної України, оскільки протягом трьох років не визнана окупація, а Росія зникає з офіційних документів уряду України як джерело війни. Водночас зазначається, що закликаючи світ посилити санкції проти Росії, Україна не має права торгувати із вбивцями своїх громадян.

Більше того, наголошується, що затверджений розпорядженням Кабміну План заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, передбачає фінансування підприємства на окупованих територіях.

Відтак, депутати облради вирішили звернутися до Верховної Ради та Президента із закликом визнати Росію окупантом та заборонити торгівлю з тимчасово окупованими територіями, і до Кабміну – із закликом скасувати розпорядження,  де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження в окремих районах Донеччини та Луганщини.

Фото: Військова панорама

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *