ОСТАННІ НОВИНИ

Тарас Тополя: «Єдиний можливий шлях до українізації – це тренд»

Катерина Сердюк для Львівського порталу

|

На зустрічі з львів’янами фронтмен відомого українського гурту «Антитіла» Тарас Топопля розповів про творчу діяльність, волонтерство, сім’ю та цінності. Окрім того, музикант поділився власними поглядами на ситуацію в Україні. Найцікавіші думки зіркового українця вдалося записати і Львівському порталу.

Про творчість:

Творча людина завжди пропускає крізь себе історію, переживає її та ретранслює у лірику. Можливо, здатність так тонко відчувати дана Богом. До того ж чималу роль грають технічні навички: використання рим, епітетів, метафор для того, аби відображене зажило. Загалом, це трішки таланту та праці. Так всюди: і в ліриці, і в музиці, деінде.

Про волонтерську діяльність:

Я не один. З нами Катя Нечаєва (підприємець, член Благодійного фонду «Вільні – ЮА» – ред.), Сергій Вусик (музикант та волонтер, член об’єднання «Вільні – ЮА» – ред.) та інші. Ми – команда. Проте головне не команда, головне – люди, які давали кошти на те, чого потребували інші. Потреба багато в чому є й дотепер: в медичних засобах, в оптиці, в теплих речах. Нещодавно ми отримали посилку з Чикаго, котру доставили морем, та відвезли на Схід. До речі, звіти можна переглянути  на Facebook. Долучайтеся! Адже допомагати іншим корисно в першу чергу для себе.

Про український продукт:

Справа в тому, що 25 років люди йшли не на українське, а на Урганта. А чому? Тому що немає продукту. Сьогодні ситуація трішки змінилася: процвітає українська музика, знімаються серіали, які використовують українські саундтреки.

Про мову:

В умовах демократії, плюралізму думок та цінностей західного світу жорстка українізація є неможлива. В умовах тоталітарного режиму – так. Натомість єдиний можливий шлях до українізації – це тренд. Якщо ми зробимо українську модною, нас будуть наслідувати. Політики, представники мистецтва, громадські діячі, лідери – саме вони мають власним прикладом заохочувати говорити українською.

Про пріоритети:

Звичайно, творчість та гурт – це моє життя. Проте, моя сім’я – це першочергове. Буває усіляке, та я неймовірно щасливий бути батьком двох синочків і усім бажаю пізнати це.

Про запоруку сімейного щастя:

Ви, дівчата, не можете залишатися поза увагою. Коли ти не приділяєш уваги своїй коханій – вона починає напряму «штрикати тобі мізки». Часом ми, чоловіки, в погоні за успіхом, який увесь несемо у свою сім’ю, занадто багато часу приділяємо не тому, чому треба. Більшість чоловіків, у котрих вже є сім’ї мене підтримають: відібрати в нас сім’ю, те, в що ми вкладаємо усього себе та працюємо для того, аби зробити дружину та діточок щасливими – життя певною мірою закінчиться. Сім’я та самореалізація мають бути в рівновазі. А кохана в свою чергу має приймати чоловіка таким, яким він є. Увага, терпіння та вміння прощати один одного.

Про лідерство в сім’ї:

Конкуренції в нас немає. Ми рідко перетинаємося в творчому плані. Натомість мені імпонує те, що Олена (співачка Alyosha – ред.) знає, що таке гастролі. Їй не треба пояснювати, чому я прийшов додому о 4 ранку і де я був усю ніч. Проте не завжди усе гладко. Але так не лише в нашій родині. Так в житті в принципі. Нас з дружиною об’єднує спільна мета – наші діти.

Порада, яку хотів би почути в дитинстві:

Ніколи не втрачати віру у себе. Вірити у свої сили та власну мрію. Проте тут варто навчитися об’єктивно оцінювати себе. Звичайно, і ті, кому «медвідь на вухо наступив», співають і ґвалтують реальність своїм «талантом». Якщо досягти мети справді не до снаги, можливо, варто спробувати себе в чомусь іншому? Звісно, може здаватися, що ваша мрія – справа усього вашого життя. Проте я можу до безтями любити футбол, але ж, давайте по-чесному, який з мене футболіст? (сміється – ред.) До того ж, успіх завжди досягається у колективі. Людині потрібна людина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *