ОСТАННІ НОВИНИ

Для відкриття перинатального центру у Львові потрібно до 180 мільйонів, - Гичка

|

Для того, щоб перинатальний центр у Львові до кінця року відкрили, потрібно 170-180 млн грн. Про це сьогодні, 14 лютого, журналістам повідомив голова комісії з  питань охорони здоров’я, материнства, соціального захисту,  молодіжної політики, фізичної культури та спорту Львівської обласної ради Михайло Гичка, передає кореспондент Львівського порталу.

«Нам було виділено 45 млн грн від Кабміну, щоб почати завершення реконструкції перинатального центру. Цих коштів, що прийшли,  є дуже мало. Тому, під час сесійного засідання Львівської облради прийматимемо рішення звернутися до Кабміну та Міністерства охорони здоров’я, щоби  збільшити це фінансування. За нашими підрахунками, щоби завершити будівництво та реконструкцію потрібно 170-180 млн грн. І у цьому зверненні ми звертаємося і особисто до прем’єра, щоб він взяв це питання під особистий контроль і ці кошти були виділені. Також ми проситимемо співфінансування з обласної ради…», – наголосив він.

Михайло Гичка наголосив на тому, що виділених 45 млн грн не вистачить. «Це лише для завершення будівництва та реконструкції, а крім цього, потрібні кошти для закупівлі нової апаратури», – додав він.

Як повідомляв Львівський портал, минулого тижня Кабмін ухвалив рішення про виділення державної субвенції  в розмірі  45 млн грн на відновлення будівельних робіт у Львівському обласному перинатальному центрі.

Водночас трудовий колектив Львівського перинатального центру звернувся до Львівської обласної ради з проханням розглянути можливість співфінансування реконструкції закладу, тому що виділених Кабміном коштів, є вкрай недостатньо для завершення необхідних робіт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *