ОСТАННІ НОВИНИ

П’ять причин вакцинувати своїх дітей

|

Міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун опублікувала у Facebook п’ять основних причин, чому так необхідно вакцинувати дітей.

5 причин вакцинувати своїх дітей:

  1. Вакцина захищає життя вашої дитини.
    Багато захворювань, які в минулому сторіччі вбивали тисячі людей, сьогодні повністю усунені або близькі до зникнення саме завдяки вакцинації.
  2. Вакцинація безпечна та ефективна.
    Вакцина потрапляє в лікарні тільки після тривалих досліджень та кропіткої перевірки вченими. Після щеплення дитина деякий час може відчувати дискомфорт у місці введення вакцини в організм – і це є нормальною реакцією. Хвороби, яким запобігають вакцини, є набагато страшнішими, аніж реакції на щеплення.
  3. Захищаючи себе, ви захищаєте інших.
    Люди, що захворіли, можуть заразити інших – дітей, які ще не встигли отримати щеплення через малий вік, людей із ослабленою імунною системою або із тяжкими захворюваннями, наприклад, лейкемією. Від вашого рішення щодо вакцинації напряму залежить здоров’я інших людей.
  4. Імунізація заощаджує час та гроші сім’ї.
    Багато інфекцій, яким можна запобігти завдяки вакцинації, спричинюють хворобу, що вимагає тривалого та дорогого лікування. Часто наслідки хвороби залишаються на все життя – за даними ВООЗ, на 200 людей, які хворіють на поліомієліт, в одної настане невідворотний параліч ніг. Натомість держава дає можливість безкоштовно отримати щеплення від найбільш небезпечних вакцинокерованих хвороб.
  5. Імунізація захищає майбутні покоління.
    Наприклад, вакцинація проти віспи дозволила викорінити цю хворобу в усьому світі. Сьогодні ваші діти не захворіють на віспу, оскільки цієї хвороби більше не існує. Якщо ми продовжимо вакцинувати дітей зараз, ми зможемо зупинити багато хвороб для майбутніх поколінь.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *