ОСТАННІ НОВИНИ

В академій сухопутних військ завершився перший в Україні курс військових капеланів за участі іноземних інструкторів

|

У Національній академій сухопутних військ завершився перший в Україні курс військових капеланів за участі іноземних інструкторів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ.

Під час церемонії закриття курсу від імені керівництва навчального закладу його організаторам та іноземним інструкторам подякував заступник начальника Національної академії сухопутних військ по роботі з особовим складом полковник Юрій Гусар.

«Хоч це і перший такий захід з підготовки військових капеланів для Вітчизняного війська, однак він є надзвичайно важливим для функціонування цього інституту в Збройних Силах України в майбутньому. Завдяки його організаторам, всім учасникам, а особливо нашим канадським колегам, курс пройшов на високому рівні, а результатом є чітке розуміння того, як в цьому напрямку нам всім слід рухатись далі,. – В свою чергу, Національна академія сухопутних військ готова в будь-який час долучитись до організації подібних заходів у перспективі, а також надавати всебічну допомогу з формування корпусу військових капеланів для нашої армії»,- зазначив офіцер.

На завершення курсу його учасники отримали від інструкторів ЗС Канади сертифікати про проходження відповідної підготовки.

Нагадаємо, що впродовж двох тижнів представники різних релігійних конфесій, що входять до Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, обговорювали проблематику, яка виникає під час роботи капеланів у військах та вивчали іноземний досвід служби священиків у Збройних силах. Цей досвід українському духовенству передавали представники Королівської служби капеланів Канади.

У курсах підготовки військових капеланів взяли участь 24 священнослужителі, серед яких є християни – представники православних конфесій, греко- та римо-католики, євангельські християни – баптисти, п’ятдесятники, євангелісти, а також капелани-імами. Місцем для проведення перших курсів підготовки військових капеланів було обрано Національну академію сухопутних військ.

Фото: академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *