ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрзалізниця» накупила бракованих запчастин на 20 мільйонів

|

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили факт постачання неліквідних запасних частин до рухомого складу залізничного транспорту ПАТ «Укрзалізниця» на суму 20 мільйонів гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБ України.

Правоохоронці встановили, що керівництво одного зі структурних підрозділів держпідприємства уклало договори на поставки запчастин з двома приватними підприємствами. Комерсанти, у рамках угод, свідомо поставили підприємству комплектуючі, вироблені з грубими порушеннями технічних умов, що, зокрема, значно знижувало термін експлуатації запчастин.

Співробітники спецслужби з’ясували, що чиновники структурного підрозділу держпідприємства не забезпечили належну перевірку якості товару, як того вимагають нормативні документи.

За висновками експертів профільних наукових закладів, закупка вказаних комплектуючих могла призвести до надзвичайних подій на залізниці під час вантажних та пасажирських перевезень.

При проведенні слідчих дій в офісах комерсантів та структурного підрозділу залізниці оперативники СБ України вилучили фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення багатомільйонної оборудки з постачання неякісних комплектуючих.

Наразі неліквідну продукцію опечатано та передано на відповідальне зберігання держпідприємства.

Відкрито кримінальне провадження за розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Триває досудове слідство.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Окрім того стало відомо, що «Укрзалізниця» планує порізати на брухт майже 15 тисяч вагонів.

Згодом стало відомо, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ. А сам Войцех Балчун визнав монополію Дубневичів на «Укрзалізниці» та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ.

Після цього НАБУ дали доступ до документів залізниці для розслідування змови з Дубневичами.

Окрім того В. Омелян повідомив, що Дубневичі хочуть також розширити свій вплив на «Укравтодор»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *