ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові всім отримувачам субсидії безкоштовно встановлять лічильники на воду

|

Усім львів’янам, які отримують субсидію, за кошти із місцевого бюджету встановлять лічильнику на гарячу і холодну воду. Відповідне рішення сьогодні, 10 лютого, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

˳÷èëüíèêè âîäè

Так, виконком прийняв рішення надати Львівському міському комунальному підприємству “Львівтеплоенерго“, Львівському комунальному підприємству “Залізничнетеплоенерго“, Львівському міському комунальному підприємству “Львівводоканал“ функції замовника на виконання робіт з встановлення квартирних приладів обліку холодної та гарячої води споживачам, яким відповідно до законодавства призначено субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.

«Споживачам холодної та гарячої води, які, згідно законодавства, отримують субсидію, будуть встановленні за кошти бюджету міста лічильники. Ми знаємо, що в деяких квартирах кількість лічильників може доходити і до чотирьох. Вартість лічильника і монтажних робіт буде оплачувати місто. Це буде благо для мешканців міста. Це дозволить економити кошти місцевого бюджету. Також по-господарськи ставитися до споживання води, дозволить мешканцям економити воду та регулювати споживання води», – пояснив керівник управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець.

За словами посадовця, це дозволить відшкодовувати з державного бюджету у формі субсидії ту реальну вартість води, яка спожита. Також будуть економитися кошти з міського бюджету, що їх мають виділяти на відшкодування.

«За розрахунками,  це 2 млн. 400 грн в місяць – це на усіх мешканців, що отримують субсидію у Львові. Коли ми охопимо приладами обліку всіх отримувачів субсидій ми будемо ці гроші економити х міського бюджету», – зазначив О. Одинець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *