ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд виділив на реставрацію собору святого Юра 20 мільйонів гривень

|

Уряд виділить з державного бюджету 20 мільйонів гривень на реставрацію комплексу споруд собору святого Юра у Львові, який входить до комплексу пам’ятки ЮНЕСКО. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України Ігор Васюник, передає кореспондент Львівського порталу.

За це питання проголосували вчора на засідання Уряду під час розгляду питання про розподіл у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

«Дякую від імені львів’ян, ГР «Святий Юр» прем’єр-міністру Володимиру Гройсмана, що місяць тому відгукнувся на моє прохання про виділення коштів для збереження пам’ятки архітектури, перлини Львова – собору Святого Юра. Відповідальність та дотримання слова – це велика рідкість серед українських політиків сьогодні.

На черзі важливе ухвалення закону щодо захисту та збереження пам’яток ЮНЕСКО в Україні. На жаль у Львові для знищення пам’яток ЮНЕСКО робиться більше, ніж для їхнього збереження і розвитку. І не в останню чергу так відбувається через бездіяльність та з легкої руки чиновників», – повідомив І. Васюник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *