ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині штрафують нелегальні таксі: з початку року на порушників склали 15 протоколів

|

З початку року на Львівщині за незаконне перевезення пасажирів у автомобілях, облаштованих як таксі, оштрафували 15 водіїв таксі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Ще у січні, спільно із працівниками Патрульної поліції міста Львова, ми розпочали систематичні перевірки автомобільних перевізників, які надають послуги з перевезення пасажирів на таксі. Предметом таких рейдів є дотримання таксистами вимог законодавства про автомобільний транспорт. Перші результати вже є, зокрема на порушників складено 13 адмінпротоколів», – розповідає начальник управління Серій Небесний.

З його слів, йдеться про експлуатацію легкового автомобіля, облаштованого як таксі, без наявності ліцензії, що карається штрафом відповідно до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

«За надання послуг таксі без відповідної ліцензії передбачений штраф у розмірі від 17 тисяч до 34 тисяч гривень. На сьогодні у судовому порядку вже винесено 2 постанови щодо накладання штрафу на порушників – таксистів у розмірі 17 тисяч гривень» , – наголосив Сергій Небесний

Окрім цього, під час державного контролю виявлено 2 факти надання послуг з перевезення пасажирів легковими автомобілями з іноземною реєстрацією. Відповідно складено 2 адмінпротоколи (згідно зі ст. 133-2 КУпАП) та винесено постанови про накладення адміністративного штрафу у сумі 1700 грн на кожного порушника.

Зазначимо, що рейди здійснюються на виконання «Плану спільних загальнодержавних заходів здійснення державного контролю за автомобільними перевізниками, що надають послуги з перевезення пасажирів на таксі з порушенням вимог законодавства про автомобільний транспорт на період з 16.01.2017р. по 16.04.2017р.», погодженого Міністерством інфраструктури України, Укртрансбезпекою та Національною поліцією України.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *