ОСТАННІ НОВИНИ

З понеділка Грибовицьке сміттєзвалище почнуть укріплювати. Наразі – не сміттям

|

З наступного тижня на території Грибовицького сміттєзвалища планують відновити протиаварійні роботи. Про це під час брифінгу 8 лютого повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, незабаром Львів отримає дозвіл використовувати землі села Малехів для робіт із укріплення дамби сміттєзвалища.

«Минулого року ЛКП «Збиранка» отримало відмову на отримання дозволу на продовження робіт по укріпленню дамби. Тому що частина робіт має виконуватись на землях Малехівської сільради. Ми написали 10 листів, говорили з сільським головою Малехова,  з депутатами – вони категоричні і виділяти землю в оренду не мають бажання. Після візитвіце-прем’єра  Володимира Кістіона та зустріччю з МНС ми знайшли, як це питання можна врегулювати , щоб цей дозвіл ми легітимно отримати. До кінця тижня ми плануємо цей дозвіл отримати», – зазначив А. Садовий.

«Якщо ми отримаємо цей дозвіл, то з понеділка відновлюємо роботи на Грибовичах стосовно протиаварійних робіт – підсилення дамби. Назбирується інфільтрат, тому ми починаємо активну фазу з переробки інфільтрату. Активно буде працювати існуюча станція, є трубопровід…І всі екологічні служби мають бути з нам разом», – додав він.

На питання, чи будуть для укріплення полігону використовувати сміття, міський голова відповів:

«Укріплювати будемо ґрунтом, землею…Наразі ми не будемо там використовувати різні відходи».

Раніше повідомлялось, що на Грибовичі знову буде їздити львівське сміття – ним планували укріплювати дамбу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *