ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові повідомляють про активізацію браконьєрів

|

У Львові браконьєри розставляють пастки, у які найчастіше потрапляють безпритульні собаки. Про це повідомляє «Варта-1» у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

«Зайці та інші дрібні тварини, які потрапляють в браконьєрські пастки приречені на болісну смерть. Мало хто з нас блукає віддаленими лісо-парковими зонами і має можливість наткнутися на таку пастку. В результаті чого більшість мешканців Львова і не здогадуються про існування браконьєрства в місті. Інша справа, коли в пастку потрапляє собака і якщо їй вдасться вижити і вирватися — виходить до людей з тілесними ушкодженнями і частинами знарядь для вбивства на собі»,- повідомляє місцева жителька Ірина Кузик-Камкова.
За її словами, 4 лютого було виловлено собаку, яка потрапила в сильце, в результаті чого отримала серйозні рани (поріз шиї та розрив вуха). Тварина була доставлена в ветклініку “Імпульс”, де їй надають медичну допомогу. Вухо собаці довелось ампутувати.
«На жаль, це не поодинокий випадок. Минулого тижня в районі Янівського кладовища була помічена собака з капканом на лапі»,- додає пані Ірина.
Як відомо, такі випадки є порушенням Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та Закону «Про тваринний світ». Порушується порядок визначений законодавством щодо використання об’єктів тваринного світу, а також спосіб добування цих об’єктів, адже використання капканоподібних знарядь вилову, також петель та інших засобів, які не передбачають швидку безболісну смерть тварини, – є незаконним.

«Щодо собаки, яка потрапила в сильце — плануємо подати заяву в райвідділ. Фото собаки, знята з неї петля та висновок ветеринара є в наявності. Дуже сподіваємось, що правоохоронні органи підуть на співпрацю, а дана справа стане показовою і вплине на ситуацію з браконьєрством в місті»,- написала активістка.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *