ОСТАННІ НОВИНИ

Парламентарі масово прогулюють засідання Верховної Ради

|

Сьогодні, 8 лютого, спікер ВРУ Андрій Парубій змушений був закрити пленарне засідання Верховної Ради у зв’язку з відсутністю у сесійній залі народних депутатів. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Від початку відкриття засідання о 10 годині під час ухвалення важливих питань порядку денного у залі елементарно не вистачало депутатів для результативного голосування. Відповідно близько 12 години спікер Ради Андрій Парубій був змушений закрити пленарне засідання парламенту.

Нагадаємо, учора, 7 лютого, у сесійній залі ВРУ була схожа ситуація. Через відсутність депутатів були провалені надважливі звернення щодо ескалації в АТО, повідомляє Ліга.net.

У відкритому доступі на сайті Верховної Ради України є результати усіх поіменних голосувань парламентарів, які свідчать про результативність їх роботи. Відтак, Львівський портал провів моніторинг діяльності народних депутатів від Львівщини за вчора, 7 лютого, і дізнався, хто з парламентарів був на сесії та активно працював, а хто – ні.

Наголосимо, що результативними є ті голосування, де депутат особисто висловив свою позицію «За», «Проти» чи «Утримався». Якщо в результатах поіменного голосування зазначається «Не голосував» або «Відсутній» – таке голосування є нерезультативним.

Отже,  до п’ятірки найрезутативніших нардепів Львівщини увійшли: Михайло Бондар, Ігор Васюник, Сергій Кіраль, Олег Лаврик та Микола Величкович. Четверо перших депутатів голосували за всі рішення, тому ефективність їх роботи становить 100%.  Нардеп «Народного фронту» Микола Величкович не голосував лише за одне питання, тому його результативність сягає 98,5%.

Найгірші результати продуктивності у двох депутатів «Блоку Петра Порошенка»: Ярослава Дубневича (19,4%) і Андрія Кота (0%), голови фракції «Об’єднання «Самопоміч» (0%) обранця «Народного фронту» Наталії Кацер-Бучковської (6%) та позафранційного Володимира Парасюка (7,5%). Результати їхньої роботи свідчать, що депутати не голосували майже за жодне рішення або взагалі не з’явились на сесію.

Якщо ж проаналізувати ситуацію в розрізі середньої результативності по фракціях ВРУ, то загальна картина виглядатиме так:

З середньофракційним результатом перше місце посідає «Радикальна партія» – 82,1%, в якій всього один депутат – Юрій-Богдан Шухевич. Після неї йде «Об’єднання «Самопоміч» (77,6%) та «Народний фронт (70,3%). На четвертому місці через результативність опинились позафракційні нардепи. І найгіршими стали обранці «Блоку Петра Порошенка», успішність яких становить 54,3%.

Нагадаємо, більше про успішність нардепів від Львівщини за останню 5 сесії можна прочитати у статті Львівського порталу: «На родинний герб яких нардепів проситься кредо: «Робота не вовк – в ліс не втече»?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *