ОСТАННІ НОВИНИ

У Раді вимагають пояснень від посла Німеччини, який заявив, що Україна порушує Мінські угоди

|

Парламентські фракції БПП та “Народного фронту” вимагають пояснень від німецького посла через його заяву щодо Донбасу та закликають бойкотувати у вівторок прийом у посла з нагоди 25-річчя дипломатичних відносин.

Про це виступаючи із трибуни в оточенні депутатів Верховної Ради заявила народний депутат Ганна Гопко.

“Сьогодні від імені комітету з питань європейської інтеграції, комітету закордонних справ та від усього українського парламенту ми б хотіли висловити своє обурення з приводу заяви посла Німеччини Ернста Райхеля , який сказав, що вибори на Донбасі можна провести і за присутності російських військ”, – заявила Гопко.

Вона зазначила. Що така заява посла суперечить офіційній позиції Німеччини та зусиллям канцлера Ангели Меркель у врегулюванні конфлікту на Донбасі, а також мінським домовленостям.

“МЗС повинне негайно викликати посла Німеччини, щоб почути спростування такої заяви, а міністр Клімкін має доповісти парламенту про результати такої розмови із послом”, – оголосила депутатка.

Вона подякувала Німеччині за політику санкцій проти РФ, Ангелі Меркель та окремим німецьким депутатам, які були на Донбасі.

“Ми запрошуємо посла поїхати в Авдіївку і побачити реальну ситуацію. Побачимо, яка в нього тоді буде позиція щодо виборів на Донбасі за присутності російських військ”, – заявила Гопко.

Вона повідомила, що у середу посол Німеччини запросив на прийом з приводу 25-річчя відкриття посольства Німеччини в Україні багатьох народних депутатів. “Ми закликаємо бойкотувати прийом у посла”, – сказала Гопко.

“Позиція парламенту дуже чітка – жодних виборів на Донбасі не буде, доки російські війська не заберуться з України і доки Україна не візьме під контроль українсько-російський кордон”, – сказала Гопко.

Як відомо, посол Німеччини вважає, що Україна не виконує Мінські угоди.

«Вам відомо, що обидві сторони не виконують їх (Мінські угоди) зараз в повному обсязі – важке озброєння не відведене, а навпаки – сторони зближуються і в цьому є велика небезпека» – сказав він.

При цьому, відповідаючи на питання, які ще пункти домовленостей не виконуються обома сторонами, посол зазначив: «практично не виконані всі».

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *