ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові суд визнав незаконним склад комітету конкурсу на міські перевезення, що його затвердила мерія

|

У четвер, 2 лютого, Франківський районний суд Львова визнав незаконним наказ управління транспорту департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради від 3 січня 2017 року «Про затвердження персонального складу конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування».

Як відомо, 28 вересня 2016 року департаментом житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради було оголошено конкурс щодо набору представників громадських організацій до складу конкурсного комітету з визначення автомобільного перевізника на міському автобусному маршруті загального користування. Пропозиції приймалися до 16:00 год. 7 жовтня 2016 року, однак частина представників громадських організацій, які вчасно подали зазначений пакет документів до складу конкурсного комітету не потрапили.

В письмовому поясненні в управлінні транспорту зазначили, що представників громадських організацій не включили до складу конкурсного комітету у зв’язку із тим, що надійшла велика кількість заявок і управління керувалося в першу чергу вимогами до претендентів та в порядку дати подачі документів громадських організацій.

Крім того, всупереч вимогам п. 23 Порядку проведення конкурсу та ст. 44 ЗУ «Про автомобільний транспорт», управління транспорту включило до складу конкурсного комітету представників громадських організацій, які представляють інтереси автомобільних перевізників та можуть впливати на прийняття рішень комітетом.

Серед членів конкурсного комітету є Львівська громадська організація роботодавців автомобільного транспорту «Укравтотранс – Львів», яку згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань заснували публічне акціонерне товариство «Львівське автотранспортне підприємство-14630» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Міра і К».

Крім того, керівником, а також підписантом Львівської обласної організації роботодавців автомобільного транспорту «Укравтотранс – Львів» є громадянин Велійка Іван Богданович, який водночас є одним із двох співзасновників Товариства з обмеженою відповідальністю «Міра і К», а також кінцевим бенефіціарним власником вказаного автомобільного перевізника.

Із вищенаведеного випливає, що ЛООРАТ «Укравтотранс-Львів», яка входить до складу конкурсного комітету, представляє інтереси двох автомобільних перевізників, а саме ТОВ «Міра і К» та ПАТ «ЛАП – 14630», оскільки такі є співзасновниками ЛООРАТ «Укравтотранс-Львів».

Також, серед членів конкурсного комітету є громадська організація «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» членами якої, за інформацією із сайту вищевказаної громадської організації є: Львівське комунальне автотранспортне підприємство № 1; Публічне акціонерне товариство «Львівське автотранспортне підприємство 14630»; Товариство з обмеженою відповідальністю «Фіакр-Львів»; Товариство з обмеженою відповідальністю «Міра і К».

Нагадаємо, нещодавно у Львові затвердили новий договір для перевізників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *