ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обирають найкращий проект громадського простору Небесної Сотні

Катерина Сердюк для Львівського порталу

|

Сьогодні завершився прийом робіт на конкурс із облаштування громадського простору пам’яті Небесної Сотні на вулиці Максима Кривоноса. З проектами можна ознайомитися на другому поверсі ЛМР, а ім’я переможця назвуть 20 лютого, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами головного архітектор а Львова Юліана Чаплінського, проекти представлять широкому загалу вже сьогодні.
«Основними критеріями визначення переможця будуть просторові та композиційні якості, толерантність до ландшафту середовища, а також змістове навантаження. Втілення в життя громадського простору пам’яті Небесної Сотні можна буде розділити на етапи, аби створити якісну архітектуру. На реалізацію проекту закладено 800 тис. грн», – повідомив Юліан Чаплінський.
Переглянути запропоновані роботи львів’яни можуть на 2 поверсі Львівської міської ради. Водночас, організатори конкурсу заохочують львів’ян надсилати свої відгуки на електронну пошту [email protected] або залишати їх у спеціальній книзі відгуків, аби проаналізувати суспільне бачення.

«Загалом до участі в конкурсі долучилося близько 25 архітекторів не лише зі Львова, а й з Києва, Харкова, Одеси та інших міст», – додав відповідальний секретар конкурсу Мар’ян Кардаш.
Оголосити переможця планують 20 лютого після опрацювання поданих проектів членами журі, серед яких: відомі архітектори, науковці, суспільні діячі та посадовці.
Зауважмо, що конкурс проводиться вже вдруге. За результатами попереднього, переможця визначити не вдалося.

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *