ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян попереджають про нову хвилю епідемії грипу

|

За підсумками моніторингу впродовж 5 тижня 2017 року в області захворіло 10 152 осіб (на 774 випадки менше порівняно з попереднім тижнем). Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано. Про це Львівському порталу повідомили у Державній санітарно-епідеміологічній службі Львова.

Загальний рівень захворюваності залишається на неепідемічному рівні.  Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 50,5%. Перевищення епідпорогів серед вікових груп дитячого населення  не  зареєстровано.

Враховуючи нестійкі погодні умови у даний період, деяке зростання захворюваності серед дітей  шкільного віку, аналіз стану захворювань на грип та ГРВІ в останні роки, можна передбачити другу хвилю їх зростання у другій половині лютого.

З метою попередження небажаних ускладнень, пов`язаних з захворюваннями на грип і ГРВІ слід дотримуватись наступних рекомендацій:

1.Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, які хворіють на застуду, мають нежить або кашель. Якщо захворіли ви,  тримайте дистанцію поруч з іншими, щоб вберегти їх від хвороби. Уникайте місць скупчення людей, масових заходів. Одягайтеся по погоді. Стежте, щоб ноги не промокали, одежа захищала від холоду і вітру, носіть теплий головний убір та рукавички.

  1. Захворіли — лишайтеся вдома. Якщо можливо, візьміть вихідний з роботи або навчання. Грип  та простудні інфекції швидко передаються іншим, тож  перебування хворого в людних місцях сприятиме поширенню інфекції.
  2. Прикривайте ніс та рот під час кашлю та чхання  ніс та рот ліктем або серветкою  — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
  3. Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.
  4. Намагайтеся не торкатися руками обличчя. Очі, рот та ніс для мікробів, як вхідні двері. На руках дуже багато мікробів та вірусів торкаючись ними обличчя ви збільшуються  шанси потрапити в організм.
  5. Привчіть себе до корисних звичок. Ретельно очистіть та продезінфікуйте поверхню, до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Регулярно провітрюйте приміщення. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий. Стежте за достатньою тривалістю сну, будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води та харчуйтеся поживною  вітамінізованою їжею.

7.При перших проявах застуди  одразу ж ізолюйте себе, чи того, хто захворів від оточуючих. Викличте лікаря. Тільки лікар зможе правильно оцінити важкість  стану, поставити діагноз та призначити правильне  лікування.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *