ОСТАННІ НОВИНИ

Географія бойових дій дещо розширилася: вчора у зоні АТО поранено 6 бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 6 українських військовослужбовців зазнали поранень і травм. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

Луганський напрямок

Географія бойових дій дещо розширилася. Противник обстрілював наші позиції у Жовтому, Кримському та на ділянці фронту Катеринівка – Троїцьке. У Новоайдарському та Попаснянському районі ворог застосовував міномети. Також двічі по українських військах відкривали вогонь БМП та снайпери окупантів. У Станично-Луганському районі вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Вчора бойова обстановка в Авдіївці розвивалася так же, як і в суботу. Загалом бойові дії з перервами тривали близько 11 годин, причому основне загострення почалося у другій половині дня і тривало до пізнього вечора. Водночас зазначимо, що в атаку вчора бойовики не переходили.

Під час кожного обстрілу з боку Ясинуватої та Яковлівки противник застосовував важке озброєння. В місті пошкоджено 12 будинків.

Проте хоча б тимчасові перерви між обстрілами принесли результат: в місті поновлено електропостачання. Підрозділи ЗСУ займалися підтримкою безпеки у місцях ремонту, а представники СММ ОБСЄ і СЦКК – забезпечували перемир’я своїми дипломатичними зусиллями.

В Авдіївці продовжують працювати мобільні пункти обігріву та роздачі гуманітарної допомоги, організовані місцевою владою, правоохоронними структурами, військовими формуваннями, благодійними організаціями.

Як і раніше, вкрай неспокійна обстановка на флангах Авдіївки – районі Кам’янки та позиції «Шахта Бутовка». Аналогічна обстановка – на світлодарській дузі, під Горлівкою та в Донецькому аеропорту. Незважаючи на деяку деескалацію, порівняно з серединою минулого тижня, окупанти не полишають агресивних намірів. Масово застосовується важке озброєння, що зосереджене на передовій та в прифронтовій смузі. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 26 ворожих обстрілів, зокрема 17 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і раніше, кількість ворожих обстрілів на цих рубежах перевищує аналогічні показники на інших двох напрямках. Як і раніше, бойові дії ведуться по всьому фронту, противник застосовує важке озброєння і вдень, і вночі. При цьому НЗФ випустили понад 180 мін, 55 артилерійських та 30 танкових снарядів.

Статистика свідчить, що ворожі обстріли починаються одразу ж після опівночі, потім припиняються ближче до світанку. Вранці бойовики також порушують режим тиші. А вже у другій половині дня бойові дії розгортаються на повну силу, сягаючи апогею після вечірніх сутінків. Найскладніша обстановка залишається у Мар’їнському районі та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. На українські міста та села продовжують сипатися смертоносні ворожі міни і снаряди.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 53 ворожих обстріли, зокрема 19 – з важкого озброєння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *