ОСТАННІ НОВИНИ

Де прагнуть працювати внутрішні переселенці, — опитування

|

Понад половина офісних працівників готова до переїзду в межах країни. Найбільша кількість внутрішніх мігрантів — із регіонів зони АТО, а також областей, розташованих поруч. А найбільш привабливими для роботи є великі міста України. Про це свідчать результати опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, передає Львівський портал.

Багато українців у пошуках цікавої та високооплачуваної роботи готові змінити місце проживання. І якщо переїзд закордон вимагає отримання робочої візи або дозволу на роботу, то міграція в межах країни спрощується відсутністю необхідності оформлювати супровідні документи. Зростання кількості внутрішніх мігрантів також обумовлено ситуацією на Сході країни.

За даними опитування, понад половина офісних співробітників висловили готовність до переїзду в межах України. Лише чверть опитаних категорично заперечують ідею про переїзд. І ще 20% на даний момент не можуть однозначно відповісти на запитання.

Як і очікувалось, найбільша кількість внутрішніх мігрантів — із регіонів зони АТО, а також областей, розташованих поруч (Харківської, Запорізької, Дніпропетровської). За ними йдуть західні регіони. Менше за все бажаючих переїхати в інший регіон знаходяться серед мешканців центральних областей і, звісно ж, столиці.

Найбільш привабливими для роботи і проживання є ТОП-5 найбільших міст України — Київ, Харків, Львів, Одеса, Дніпро (56% голосів опитаних). Кожен п’ятий-шостий розглядає як варіант переїзду лише столицю.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в грудні 2016 року. В опитуванні взяли участь 1390 респондентів із різних регіонів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *