ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура взялася за тих, хто під час гасіння «Мі100» били пожежників

|

Судитимуть двох львів’ян, які під час гасіння пожежі в нічному клубі «Мі 100» побили пожежника, перешкоджаючи йому в роботі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 слідчими поліції завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні відносно двох мешканців м. Львова, якими під час гасіння пожежі в нічному клубі « Мі 100», що на вул. Науковій, 7 у місті Львові заподіяно побої курсанту служби цивільного захисту, що прибув на місце події в складі пожежо-рятувального караулу.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч.2 ст.126 КК України (умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, вчинені групою осіб).

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Крім цього, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №3 слідчим відділом Франківського відділу поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно виконувача обов’язків керівника нічного клубу «Мі 100» у м. Львові, яким грубо порушено вимоги «Правил пожежної безпеки в Україні» та організовано проведення розважальних заходів в приміщенні нічного клубу з використанням відкритого вогню. Внаслідок такого «фаєр-шоу» 27 листопада 2016 року виникла пожежа, внаслідок якої загинув один з відвідувачів клубу. Іншим особам, які там знаходились заподіяно шкоду здоров’ю.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч.2 ст.270 КК України, а саме порушення встановлених законодавством правил пожежної безпеки, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Останньому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як відомо, у Львові в ніч на 27 листопада вогнеборці ліквідували масштабну пожежу в розважальному центрі «Мі100». На ранок у лікарні потрапило 25 людей, і двоє із них до реанімації. Очевидець подій розмістив відеозапис пожежі на порталі YouTube.

За даними правоохоронців, причиною пожежі стало невдале фаєр-шоу. В ніч на 29 листопада у Львові помер 47-річний відвідувач нічного клубу, де сталася пожежа. Після цього керівника львівського клубу «Мі100» взяли під варту.

Згодом міську владу Львова закликали заборонити розважальні заходи у жалобні дні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *