ОСТАННІ НОВИНИ

Радбез ООН: Європа та США закликали Росію припинити вогонь на Донбасі

|

На засіданні Ради безпеки ООН у зв’язку через загострення ситуації на Донбасі представники країн Європи і США закликали до політичного вирішення конфлікту і виконання Мінських угод, передає 112.ua

«Потрібно, щоб Росія припинила озброювати сепаратистів і вивела свої війська, зокрема з Криму», – сказав постійний представник Великобританії в ООН Метью Рикрофт. Він зазначив, що слова Росії розходяться з діями і потрібно, щоб Москва почала виконувати Мінськ.

Представник Франції Франсуа Делатр зазначив, що мета – це відновлення Україною контролю над територією у рамках міжнародно визнаних кордонів, у тому числі Кримом. Він сказав, що разом з Німеччиною в рамках нормандського формату, Франція сприятиме політичного вирішення конфлікту.

Також санкції США проти Росії будуть збережені, поки Росія не припинить окупацію Криму, запевнила представник Сполучених Штатів Ніккі Хейлі.

За її словами, криза на сході Україні буде продовжуватися до тих пір, поки Росія не проявить повагу до суверенітету і територіальної цілісності країни.

«Сплеск бойових дій в цій частині України, загибель людей, руйнування інфраструктури, криза розростається. Цю ескалацію насильства потрібно зупинити. США як і раніше засуджують і вимагають негайно припинити російську окупацію Криму. Крим є частиною України. Наші санкції у зв’язку з Кримом будуть діяти, поки Росія не поверне контроль щодо півострова Україні», – заявила Хейлі.

В свою чергу , представник Росії Віталій Чуркін відкинув усі звинувачення і заявив, що за рахунок ескалації Україна нібито хоче відмовитися від виконання мінських угод.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О’брайен заявив про готовність ООН допомогти евакуйованим із Авдіївки цивільним.

Також за інформацією УНН, представник України в ООН Володимир Єльченко повідомив останню інформацію про ситуацію в Донбасі, зокрема в Авдіївці, і показав фотографію загиблого військового Андрія Кизилу.

«Смерть кожного солдата ще один шрам на душі України. Це 26-річний офіцер убитий біля Авдіївки. Подивіться в його очі!», – сказав Єльченко.

Нагадаємо, що Андрій Кизило зигинув 29 січня поблизу Авдіївки від осколкових поранень. 23-річний капітан був випускником Академії сухопутних військ. Прощання з героєм відбулося 1 лютого на Майдані у Києві. Також Президент України посмертно присвоїв йому звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Фото: www.rbc.ua, novynarnia.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *