ОСТАННІ НОВИНИ

Балчун визнав монополію Дубневичів на Укрзалізниці та перевів стрілки на НАБУ, прокуратуру і СБУ

|

Голова «Укрзалізниці» Войцех Балчун стверджує, що рейкові скріплення закуповуються у компаній депутатів «БПП» Богдана та Ярослава Дубневичів за тендерами, які відбулися до його призначення головою держкомпанії. Про це він заявив на прес-конференції у четвер, 2 лютого, передає Економічна правда.

Фото УНІАН

«По-перше, не я створив таку систему. По-друге, якщо в цій системі щось не відповідає законодавству, то цим повинні займатися відповідні служби. Я від самого початку казав, що я не прокурор. Є державні служби: НАБУ, прокуратура, СБУ. Я думаю, що тема багато разів перевірялася та аналізувалася», – зявив Балчун.

За його словами, формальних дій з боку правоохоронних органів немає.

«Ми купуємо скріплення по тендерах і по документації, яка колись була прийнята. Не мною. Це серйозний технологічний процес, пов’язаний із ремонтом та утриманням залізничних колій. Звичайно я хотів би зробити диверсифікацію поставок, але це процес. Потрібно поміняти всі ці специфікації», – зазначив він.

Також, за словами Балчуна, він бачився з Дубневичем декілька разів у житті на офіційних зустрічах.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на «Укрзалізниці» повний провал структурних реформ, через зацікавлених «друзів». Також стало відомо, що за підсумками 2016 року орієнтовна вартість закупівель ПАТ «Укрзалізниця» в компаній народних депутатів України Ярослава та Боглана Дубневичів складала близько мільярда гривень. Окрім того стало відомо, що «Укрзалізниця» планує порізати на брухт майже 15 тисяч вагонів.

Згодом стало відомо, що зловживаннями Дубневичів в «Укрзалізниці» займеться НАБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *