ОСТАННІ НОВИНИ

Суд дав можливість вийти на волю замовнику замаху на бізнесмена Копитка

|

Апеляційний суд Львівської області змінив міру запобіжного заходу й дав можливість вийти з-під варти Дмитрові Гаврилюку, якого звинувачують у замовленні вбивства на львівського бізнесмена Богдана Копитка. Про це 2 лютого IA ZIK стало відомо з власних джерел.

Апеляційний суд Львівської області сьогодні прийняв рішення, яким залишив підозрюваного під вартою з можливістю сплати застави у 1,5 млн грн. Відтак, сплативши гроші, Д.Гаврилюк може вийти на волю. Раніше він такої можливості не мав, оскільки суд першої інстанції обрав йому міру запобіжного заходу «тримання під вартою без можливості сплати застави».

Прес-секретар прокурора Львівської області Мар’яна Гайовська у коментарі IA ZIK підтвердила факт такого судового рішення.

«Суд залишив його під вартою з можливістю сплати застави у 1,5 млн грн. Рішення не оскаржується», – повідомила Гайовська.

Як відомо, 29 серпня у Старому Селі вибухнув автомобіль, що належав «Львівхолодкомбінату», унаслідок чого загинули три особи. Згодом стало відомо, що «Мерс», який вибухнув під Львовом, ще й розстріляли. Пізніше з’явилась інформація, що, ймовірно, це був замах на керівника ПАТ «Львівський холодокомбінат» Богдана Копитка, який є доволі відомою особою у вузьких кримінальних колах. В свою чергу, «Лімо» не пов’язує підрив їхнього автомобіля із діяльністю підприємства.

З місця подій вилучено реактивний протитанковий гранатомет, п’ять патронів травматичної дії, три деформовані кулі та 115 гільз від патронів, два магазини до автомата Калашникова. Вибухівку заклали заздалегідь, ще під час укладення на цьому місці нового дорожнього покриття.

У вересні у Києві затримали замовника замаху на життя бізнесмена Богдана Копитка. Під час прес-конференції перший заступник глави Нацполіції України Вадим Троян повідомив усі деталі, суми і дійових осіб замаху на вбивство. Один із затриманих у справі – член злочинної банди відомого кримінального авторитета Володимира Дідуха (Вова Морда) Дмитро Гаврилюк. Відтак, 30 вересня 2016 року замовника і чотирьох виконавців замаху на Копитка арештували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *