ОСТАННІ НОВИНИ

Прогноз валютного ринку в Україні на лютий 2017 року

|

За прогнозами аналітиків курс гривні на готівковому ринку в лютому може перебувати в діапазоні 27,5 – 29,5 грн за долар США. Середній курс продажу готівкового євро в Україні може коливатися в діапазоні 28 – 31 грн. Про це Львівському порталу повідомили у Forex Club Україна.

Водночас експерти попереджають, що загострення бойових дій в Авдіївці та призупинення роботи коксохімічного заводу та інших промислових підприємств можуть привести до скорочення виробництва в металургії та падіння українського експорту.

Крім того, вагомим залишається фактор зовнішнього впливу, зокрема, зміни економічної і політичної підтримки України новим президентом США Дональдом Трампом. У свою чергу, політика протекціонізму в США може привести до скорочення глобальної торгівлі та послабити ціни на основних експортних напрямках України. Найбільш небезпечною є торгова війна між США з Китаєм, що може змінити торговельну активність Піднебесної. Зоною ризику і ослаблення експорту також виступає Єврозона в зв’язку з Brexit, переговори по якому мають відбутися до кінця березня.

Підтримувати попит на ринку буде відтік ліквідності з Приватбанку, яка частково повернеться в банківський сектор, а частково буде спрямована на покупку іноземної валюти. У той же час, стримувати попит будуть високі витрати населення на комунальні послуги, а також зростання цін на паливо і продукти харчування.

«Вихід на ринок НБУ для покупки валюти в діапазоні 27-27,2 грн. за долар свідчить про прийнятність курсу і відсутності очікувань зміцнення гривні нижче цих позначок. Наближення курсу до позначок 27,8 – 28 грн. за долар виступає на даний момент верхнім орієнтиром для міжбанку, при яких регулятор починає активно продавати валюту для стабілізації ситуації», – зазначає аналітик Forec Club Андрій Шевчишин.

Курс долара США на готівковому ринку в лютому може скласти 27,5 – 29,5 грн, на безготівковому ринку – 27 – 28 грн. Перевищення цих рівнів можливо в разі форс-мажорних обставин економічного або політичного характеру. У разі подолання позначки 28 грн. за долар, курс може підвищитися до 29,5 грн. за долар.

Діапазон коливання євро на міжнародному ринку в лютому може скласти 1,02-1,08. Середній курс продажу готівкового євро в Україні, виходячи з базового сценарію, може коливатися в діапазоні 28 – 31 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *