ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили виставку «Особистість vs. Тоталітаризм»

Софія Гусєва для Львівського порталу

|

Сьогодні, 1 лютого, у галереї Львівської академії мистецтв відбулася презентація проекту «Особистість vs. Тоталітаризм» від меморіального музею «Територія терору». Про це передає кореспондент Львівського порталу.

Представлена експозиція висвітлює історії людей, які протистояли тоталітарній системі у періоди перебування Галичини у складі СРСР та Німеччини.

«Ми хотіли зосередити увагу на історії Львова та України 20 століття. Протягом цього періоду наше місто пережило низку змін політичних режимів, кожен з яких намагався впровадити свою систему та свої правила. Люди, які проживали на цій території, з одного боку повинні були пристосовуватися до змін, а з іншого боку зберегти свою національну свідомість, відстоювати власні ідеї та погляди. Ця виставка про людей, які пережили страшні події, проте не зламалися. Їх катували – вони ставали слабші фізично, але сильніші духовно», – зауважили організатори виставки.

Один із героїв виставки – 87-річний Степан Горечий, який був засуджений до 25 років таборів ГУЛАГу, завітав на відкриття та розповів присутнім про свій життєвий шлях, поділився декількома історіями періоду арешту.

Усі бажаючі зможуть відвідати виставку до 10 лютого.  Вхід вільний.

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *