ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові тишком продали мальовничу ділянку, де готували майданчик для вигулу собак

|

У Львові ділянка на вул. Біберовича, де має реалізовуватися один із проектів-переможців конкурсу «Громадський бюджет» – місце для вигулу і дресирування собак – несподівано опинилася у приватній власності. Про це Львівському порталу повідомила голова  комісії екології та природокористування Львівської міськради, співавтор проекту Ірина Оршак.

За словами І. Оршак, те, що земля громади на Біберовича потрапила у перелік комерційних для подальшого продажу чи надання в оренду, дізналася ще на початку осені торік.

«Утім у вересні після мого звернення на сесії міськради про створення скверу для відпочинку місцевих мешканців та облаштування території для вигулу та дресирування собак на вул. Біберовича, виготовлення проекту землеустрою щодо відведення ділянки для продажу було призупинено», – говорить Оршак.

Тоді ж, за її словами, екологічна комісія ухвалила рішення про створення скверу на Біберовича.

«Та зараз у процесі реалізації проекту я дізналася, що територія  потрапила в приватні руки. Про це свідчать дані з Кадастрової карти України», – повідомила депутат.

Так, за кадастровим номером 4610137500:11:002:0267, територія на вул. І. Біберовича зазначена як приватна власність ТзОВ «Яворівбуд-Інвест», дата реєстрації – 07.12. 2016 року. Державну реєстрацію права в «державному реєстрі прав» здійснив приватний львівський міський нотаріус  Кулиняк  І. Я., вартість придбаної земельної ділянки – 350 тис. доларів.

За інформацією  із соцмереж, повідомлень ЗМІ, керівником «Яворівбуд-Інвест» є  Андрій Григорович Мартиник. Саме товариство зареєстроване лише за день до придбання ділянки – 6 грудня – зі статутним фондом у 50 тис. гривень.

«В управлінні природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради на мій усний запит повідомили, що вперше чують про це. Мені ж особисто це нагадує чергову земельну аферу, коли землі громади незрозумілим чином і тишком переходять у приватну власність. Думаю, відповідні органи мають оперативно відреагувати на ситуацію», – наголосила Оршак.

Також депутат уже скерувала відповідні звернення з вимогою з’ясувати правомірність передачі ділянки у приватну власність в обласну прокуратуру, Нацполіцію, в Держархбудконтроль та міському голові Львова.

Як відомо, зелена зона площею 0,07 га між вул. Біберовича та вул. Ожиновою ухвалою Львівської міської ради від 19 березня 2015 року була внесена до переліку ділянок, що підлягають продажу під забудову об’єктами промисловості. Оскільки район Рясне доволі густо забудований і в ньому мало зелених зон, то ця територія була чи не єдиним місцем відпочинку для мешканців тамтешніх будинків. Від так люди були проти, аби це місце продали під будь-яку забудову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *