ОСТАННІ НОВИНИ

Професори Стенфордського університету зустрілися із львівськими бізнесменами

Катерина Сердюк для Львівського порталу

|

У Львові відбулася зустріч із відомим політологом, директором Центру демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету Френсісом Фукуямою та його колегою по роботі професором Стівеном Краснером. Захід відвідали ряд бізнесменів та зацікавлених львів’ян, передає кореспондент Львівського порталу.

Френсіс Фукіяма прочитав лекцію на тему: «Ефективна демократія: Творення успішних приватно-публічних коаліцій». Мова йшла про вплив бізнесу в період змін в країні та про зусилля, котрих мають докласти його представники аби досягти успіху в країні.

«В межах програми «Роль державної політики в розвитку приватного сектора» ми намагалися сформувати ставлення державних посадових осіб до бізнес-сектора, адже між ними немає відкритого діалогу. Службовці вважають, що приватний сектор керується лише власними інтересами. Натомість вони мають працювати спільно, задля досягнення успіху в країні», – повідомив Ф. Фукуяма.

Зустріч відвідали представники бізнесу, котрі мали змогу поділитися власним досвідом та думками і отримати відповіді на запитання, що їх цікавлять.

У межах дискусії один з учасників зустрічі порівняв країни з успішними корпораціями, такими як Apple, Google та запропонував урядам брати приклад з таких копаній. Проте Френсіс Фукуяма зауважив: «Країни фундаментально відрізняються від компаній, котрі значно простіші в управлінні. В країні уряд має контролювати та забезпечувати безпеку кожного»

У свою чергу Стівен Краснер зауважив, що «країни, на відміну від компаній, існують в залежності від політичної структури».

Зустріч відбулася за підтримки Львівської бізнес-школи УКУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *