ОСТАННІ НОВИНИ

Протести у стінах Ратуші можуть розцінюватися як захоплення адмінбудівлі, - Діль

|

Пікетувальники, що вриваються у сесійну залу Львівської міської ради, попередньо реєструються на проведення пікету на площі Ринок, 1 перед входом в будівлю. Як повідомив у коментарі Львівському порталу керівник ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль, таким чином протестувальники порушують чинне законодавство.

«Проведення масових заходів у стінах органів місцевого самоврядування взагалі заборонене. До прикладу, заявка надійшла, що масовий захід буде проходити на площі Ринок,1 перед міською радою. Але уже вхід в міську раду не є масовим заходом. Це вже можуть розцінювати як захоплення адмінбудівлі», – зазначив Ю. Діль.

«Проведення масового заходу має мати певне місце. Масовий захід може проходити всередині приміщення, але на це має бути дозвіл місцевого самоврядування», – додав посадовець.

Також він зазначив, що останні протести у стінах Ратуші, які завершувалися сутичками, реєструвалися як протести під стінами міськради.

На питання, чи може «Муніципальна дружина» скласти протокол про порушення на протестувальників, що влаштовують сутички у стінах мерії, Юрій Діль відповів:

«Це питання до повноважень Національної поліції».

Як відомо, отання сесія міської ради у Львові завершилась масовою бійкою.

Нагадаємо, відтепер «Муніципальна дружина» може штрафувати організаторів протестів у Львові, якщо ті порушують порядок.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *