ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія «крутить носом» перед подарованою землею на Яворівщині?

Соломія Григор'єва

|

Директор міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак сказав, що сміттєсортувальний завод на Яворівщині не можливий без полігону. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

«Вчора Андрій Іванович оголосив про створення робочої комісії на чолі з академіком Юхновським. У мене є своє особисте бачення, але я думаю, що бачення цієї комісії буде більш важливим. Наразі виходить, що та ділянка може бути використана тільки під сміттєспалювальний завод. Але при будь-якому такому заводі має бути полігон. Маленький, великий, будь-який. Навіть якщо спалювати, все одно залишається від 3 до 6% відходів, які треба захоронювати. Якщо говорити про сміттєпереробний комплекс, так само його складова частина захоронюється. Тому я очікую висновок цієї комісії. За її висновками будемо приймати рішення», – сказав Сергій Бабак.

Незважаючи на вже наявну землю на території «Сірки», міська влада продовжує шукати запасні варіанти.

«Ми далі продовжуємо шукати земельну ділянку, не зупиняємось, тому що на комісії звучало, що земля готова і мова йшла про полігон. Наразі виходить, що технічно там полігону бути не може. Але хай перше науковці зроблять висновок, чи може там бути сміттєпереробний комплекс з полігоном. Висновок очікується продовж двох тижнів.

Якщо нам роблять висновок, що земля за своїми параметрами не може бути використана під полігон і сміттєсортувальний комплекс, то який сенс її приймати? Ми дякуємо за подарунок, але якщо він не підходить під те, що потрібно, то будемо дякувати…», – додав директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Окрім того, Сергій Бабак вважає, що населення не може приймати рішення стосовно будування чи небудування комплексу на Яворівщині. Громада може внести якісь корективи, але якщо комісія скаже, що земля підходить, то будувати все ж будуть.

«Спочатку має бути висновок підходить чи не підходить, якщо підходить, то потім йде проект, а потім – презентація населенню. А в нас ще не вивчили, а всі навколо кажуть: «заборонимо». Навіть не знають, що заборонимо. Тому нормальний підхід такий: земельна ділянка підходить під параметри, зробили проект, зробили експертизу, залучили європейців, пропонують громаді. Громада може зробити зауваження, але якщо чітко експертиза показує, що ніякої школи населенню, навколишньому середовищу, ґрунтам немає, то хто має визначати, як це має бути?», – сказав він.

Нагадаємо, вчора голова Львівської ОДА Олег Синютка видав розпорядження про передачу ділянки у Яворівському районі на баланс ЛКП «Збиранка». Також очільник Львівщини додав, що є категоричним противником того, щоб на цій ділянці будувати нове сміттєзвалище.

Фото: Zik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *