ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман просить Садового врешті взятися за новий сміттєпереробний завод

|

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман вкотре звернувся до мера Львова Андрія Садового, аби він врешті взявся за створення нового сміттєвого полігону і сміттєпереробного заводу для Львова. Відповідне звернення до Садового оприлюднив керівник Уряду на своєму Фейсбуці, передає кореспондент Львівського порталу.

Володимир Гройсман нагадав, що під час його візиту до Львова було прийнято рішення про передачу місту земельної ділянки під новий сміттєвий полігон і сміттєпереробний завод. І закликав Садового щиро діяти.

«Голова Львівської ОДА Олег Синютка проінформував мене, що вчора відповідне рішення ним підписане… Тримаємо слово! Ще раз хочу звернутись до Андрія Садового – прошу також діяти оперативно і тримати слово. Проблеми будуть вирішуватися значно легше, якщо йти до людей і з ними говорити відверто та щиро – повідомив Володимир Гройсман.

Як відомо, Володимир Гройсман вимагає реальний план дій із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і надав Садовому шість місяців для зведення нового сміттєпереробного комплексу. Також відомо, що новий полігон для львівського сміття створять на Яворівщині.

Після візиту прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на Львівщину голова Львівської ОДА Олег Синютка видав розпорядження про передачу ділянки у Яворівському районі на баланс ЛКП «Збиранка».

Науково-експертну групу щодо ділянки для нового полігону на Львівщині очолив Ігор Юхновський.

30 січня, на сесії депутати Яворівської райради прийняли звернення до Президента України Петра Порошенка з проханням не дозволити розміщення сміттєпереробного заводу у районі.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка також вважає, що занепокоєння мешканців Яворівщини стосовно будівництва на їх території сміттєпереробного заводу не є безпідставними.

Згодом львівська мерія почала «крути носом» перед подарованою землею на Яворівщині…

Варто також нагадати, що  до моменту Грибовицької трагедії Львів відмовив 43 інвесторам у будівництві сміттєпереробного заводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *