ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві перепоховали Олександра Олеся

|

На Лук’янівському кладовищі столиці України сьогодні, 29 січня, перепоховали відомого українського письменника Олександра Олеся разом із дружиною Вірою. Про це повідомляє Укрінформ.

Близько першої дня учасники траурної процесії прибули на Лук’янівське кладовище. Зустрічали Олеся українською піснею у виконанні духового оркестру «Ой, у лузі червона калина».

На урочистому перепохованні був присутній міністр культури України Євген Нищук, одна з найближчих родичок подружжя Ольга Кандиба та інші громадські діячі.

Після урочистих промов під час опускання труни в українську землю лунав Гімн України.

Нагадаємо, на початку січня 2017 року в Празі ексгумували останки похованого на Ольшанському цвинтарі відомого українського письменника Олександра Олеся (Кандиби) та його дружини Віри. Ексгумація була спричинена особливостями чеського законодавства: за місце поховання померлого потрібно сплачувати ренту, і родина чоловіка, який це робив і мав на могилу право власності, вирішила після його смерті поховати його на тому місці.

Тоді МЗС України повідомило, що останки Олеся та його дружини переміщені в депозитарій кладовища до рішення родичів щодо місця остаточного захоронення.

21 січня стало відомо, що за бажанням нащадків, яких розшукало МЗС і Посольство України в Канаді, Олександра Олеся буде перепоховано в Києві на Лук’янівському кладовищі. Кабінет міністрів затвердив розпорядження про виділення коштів для перевезення до Києва і перепоховання останків українського  письменника.

25 січня в Празі відбулося прощання з прахом Олександра Олеся та його дружини.

27 січня урна з прахом письменника та його дружини вранці прибула до Києва.

Фото: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *