ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Гройсман: «Проблемою львівського сміття мала б займатися міська влада, а не прем’єр»

|

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман про ситуацію із вивезенням сміття у Львові, рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та сміттєпереробний завод на Яворівщині:

«Я приїхав до Львова, щоб в першу чергу запитати про те, чим я можу допомогти вирішити питання зі сміттям у місті… Декілька днів тому я мав зустріч з головою Львівської ОДА, де він мені доповів про ситуацію із вивезенням сміття у Львові. На превеликий жаль, для такого прекрасного міста як Львів є величезна проблема – вивезення ТПВ та чистота. Тому, моє завдання таке: всім, чим можливо, допомогти вирішити цю проблему для львів’ян.

З іншого боку хочу підкреслити, що це зона відповідальності міської влади, яка багато років експлуатує цей полігон і, на превеликий жаль, на ньому не було зроблено необхідних заходів, щоб він став по-справжньому екологічно безпечним, технологічно якісним і дав можливість підтримувати в чистоті всю Львівську область…

Це є зараз найголовнішим – оперативно навести лад, щоб місто було чистим і люди не відчували дискомфорту.

Наступне питання – рекультивація, дегазація, очищення від фільтрату Грибовицького сміттєзвалища… На превеликий жаль, 8 місяців тому там відбулася трагедія. Я вважаю, що протягом цих 8 місяців, напевно, слід було більш ефективно працювати, щоби вирішити це питання. Нині місто Львів має всі можливості, щоб профінансувати ці роботи. Тільки бюджет розвитку Львова складає 1 млрд 800 млн грн. Його частину можна направити в тому числі і на вирішення цієї проблеми…

І ще одне – треба створювати новий сучасний сміттєпереробний комплекс для Львова. І тут потрібна нова ділянка. Я дякую голові ЛОДА, що було проведено величезну роботу, щоб знайти відповідні ділянки для такого комплексу на Львівщині. Сьогодні ми прийняли рішення на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення твердих побутових відходів у Львові, що одну із трьох ділянок, які були виставлені на конкурс, буде знято із нього, і передано Львівській міській раді, щоб вони почали проектування і будівництво такого полігону і комплексу по сміттєпеперобці».

Як відомо, Володимир Гройсман вимагає реальний план дій із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і надав Садовому шість місяців для зведення нового сміттєпереробного комплексу. Також вже офіційно відомо, що повідомляв, новий полігон для львівського сміття створять на Яворівщині. Сьогодні Володимир Гройсман приїхав домовлятися, щоб на Грибовичі тимчасово возили сміття.

Якщо влада Львова неспроможна вирішити проблему зі сміттям необхідно допомогти львів’янам. Відповідну вказівку дав Президент України Петро Порошенко.

Як відомо до моменту Грибовицької трагедії Львів відмовив 43 інвесторам у будівництві сміттєпереробного заводу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *