ОСТАННІ НОВИНИ

Меру Перемишля скасували заборону на в’їзд в Україну

|

СБУ прийняла рішення про скасування заборони на в’їзд в Україну меру польського міста Перемишля Роберту Хомі. Про це своїй сторінці у Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає кореспондент Львівського порталу.

«Рішення про заборону чи скасування заборони на в’їзд до України будь-якої особи приймається з урахуванням комбінації безпекових та міжнародних чинників. Саме під цим кутом Служба безпеки України аналізує ситуацію щодо осіб, яким забороняється в’їзд до нашої держави, і перебуває у постійному контакті з Міністерством закордонних справ України.

Українська сторона позитивно сприйняла оцінку мера Перемишля, яку він публічно надав антиукраїнським маршам у місті. Саме тому Служба прийняла відповідальне рішення про скасування заборони на в’їзд в Україну меру польського міста Перемишля Роберту Хомі. Ми також розуміємо, що заборону в’їзду меру Перемишля активно намагалася використати «третя» сторона для внесення розколу у стосунки між Україною та Польщею», –  пише речниця СБУ.

Окрім того Олена Гітлянська запевняє, що ця ситуація не зашкодить розвитку двосторонніх стосунків з польським народом.

Нагадаємо, 17 січня мер міста Перемишль Роберт Хома був оголошений персоною нон-грата в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *